Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Πως να κερδίσετε ένα ματς σε ένα ημίχρονο...

Τρένο η Εθνική μας στο 1ο ημίχρονο αλλά στο ρελαντί στο 2ο και κάνοντας συντήρηση δυνάμεων, ξεκουράζοντας πολλούς βασικούς, κατάφερε και κέρδισε άνετα τη Γεωργία με 79-68. Κορυφαίος ο Καλάθης που απόψε ντύθηκε και σκόρερ (19 πόντους - 8 ασίστ) με 4/6 τρίποντα - 3/5 δίποντα - 1/2 βολές. Το καταιγιστικό 50-22 του πρώτου ημιχρόνου (9/12 τρίποντα) έδωσε την ευκαιρία στον coach Κατσικάρη να ανοίξει το rotation και να βάλει στο πνεύμα της διοργάνωσης και παίκτες που δεν είχαν βρει πολύ ρυθμό, όπως ο Καλάθης, ο Παπανικολάου και ο Καϊμακόγλου. Δεν αγωνίστηκε ο Περπέρογλου, λίγα λεπτά ο Μάντζαρης.
Μπήκαμε μουδιασμένοι στα 2-3 πρώτα λεπτά, αλλά το timeout του Κατσικάρη αφύπνισε άμεσα την ομάδα, και με τον Μπουρούση να μπαίνει στη θέση του Κουφού που ξεκίνησε νωθρά, η ελληνική μηχανή πήρε μπρος, πραγματοποιώντας μακράν το καλύτερό μας ημίχρονο τα τελευταία χρόνια σε επίσημο αγώνα.Φοβερές ασίστ, 9/12 τρίποντα (εκπληκτικό ποσοστό για εμάς φέτος) και εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση. Σκορ ημιχρόνου 50-22.

Σκληρή ομάδα η Γεωργία, δεν παράτησε το ματς σε καμία περίπτωση. Απεναντίας μας δυσκόλεψε στο 2ο ημίχρονο με zone press, πίεση πολλές φορές σε όλο το γήπεδο και με match-up ζώνη που μας δυσκόλεψε. Έτσι υποπέσαμε σε αρκετές λάθος πάσες, δίνοντας εύκολους πόντους στους Γεωργιανούς και την ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά από τους 28 του ημιχρόνου στους 13 στο 3ο δεκάλεπτο, και τελικά στους 11.
Πέρα από τον Καλάθη (MVP) και ο Ζήσης ήταν εξαιρετικός εκτελεστικά, καθώς έσπασε με την εμπειρία του την ομολογουμένως μέτρια match-up ζώνη των Γεωργιανών, δίνοντας λύσεις με καλάθια δύο και τριών πόντων.

Οι Σλούκας και Σπανούλης αρκέστηκαν στο οργανωτικό κομμάτι (5 ασίστ έκαστος). Οι Πρίντεζης και Μπουρούσης βρήκαν ευκαιρία για ανάσες αφού δεν αγωνίστηκαν πολλά λεπτά. Έτσι πήραν χρόνο οι Παπανικολάου, Καϊμακόγλου και Κουφός ώστε να είναι ζεστοί για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσέφερε στο σκοράρισμα με 12 πόντους. Αλλά η συνεισφορά του στο παιχνίδι της Εθνικής πάντα είναι πολυδιάστατη, καθώς κάνει και δουλειές στο παρκέ που δε φαίνονται στη στατιστική. Είναι "σκιάχτρο" στην άμυνα, κόβει, μαζεύει ριμπάουντ και ξεδιπλώνει την ομάδα στον αιφνιδιασμό. "Μαγικά" τα κοψίματά του στην επίθεση όταν παίζει στο 3 (αλλά και 4) στην πλάτη της άμυνας κατά μήκος της base line, όπου κυρίως ο Μπουρούσης (που ξέρει να διαβάζει τις φάσεις καλά) του πασάρει για εύκολα και συνάμα εντυπωσιακά καλάθια. Στα highlight της βραδιάς (απορώ γιατί δεν μπήκε στο Top-5 της Day 4) η back-door alley-oop πάσα του Καλάθη στο Γιάννη που κάρφωσε εντυπωσιακά (εκμεταλλευόμενος το εξαιρετικό back screen του Καϊμακόλγου).

Με 28 ασίστ, 5 κοψίματα και 59% στα τρίποντα, δε θα μπορούσαμε να χάσουμε, παρά το κακό μας 2ο ημίχρονο.



Official GAME REPORT

GREECE GO LONG IN WIN OVER GEORGIA

Greece used the long ball and a dominating first half to knock off Georgia 79-68 and remain perfect in three games in Group C of EuroBasket 2015.

Turning Point: Georgia were leading 8-6 in the first quarter when the Greek onslaught from outside started with a 17-2 run for a 23-10 lead. Greece added a 16-2 surge in the second half for a 43-20 advantage and never looked back. Georgia inched their way closer and cut the deficit to nine points in the final minute but the hole was just too big.

Stats Don't Lie: Greece made just 28% of their three-point attempts in their first two games but nailed 10-of-17 three-pointers (59%) - against Georgia, including 9-of-12 in the first half. Georgia hit 7-of-15 (47%) from long range. Greece's reserves had 31 points to 18 for the Georgia bench.

Game Hero: Nick Calathes made four three-pointers in scoring 19 points to go with two rebounds and eight assists.

Bottom Line: Greece all but guaranteed themselves a spot in Lille's knockout stage at 3-0 as they will finish the group with games against Slovenia and Netherlands. Georgia dropped to 0-3 and shoot for win number one in the next contest against The Former Yugoslav Republic of Macedonia. 
dfhg 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Devotion