Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Πρωτιά στον όμιλο με καλή εμφάνιση

Κερδίσαμε και τη Σλοβενία (83-72) και κάναμε και το 4 στα 4 καταλαμβάνοντας την 1η θέση του ομίλου μας, ανεξάρτητα από το αυριανό αποτέλεσμα στο ματς με την Ολλανδία. Όπως και στο 3ο ματς με τη Γεωργία, η Εθνική μας είχε 2 ημίχρονα απόδοσης...
Με καλοκουρδισμένο ρολόι έμοιαζε το παιχνίδι μας στο 1ο ημίχρονο. Πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση απέναντι στη νωθρή άμυνα των Σλοβένων, όπου βρίσκαμε το ελεύθερο σουτ ή το εύκολο καλάθι. Η κακή αμυντική λειτουργία των Σλοβένων φάνηκε σε πολλές περιπτώσεις όπου έμεινε στην κυριολεξία εντελώς μόνος ο Σπανούλης και εκτέλεσε με περισσή ευκολία.

Ο Kill Bill (MVP) αγωνίστηκε αρκετά στο ματς (31') και ήταν καταλύτης αφού εκτέλεσε τους Σλοβένους στο 1ο μέρος με εύστοχα τρίποντα και στο 2ο (όπου είχαμε κολλήσει επιθετικά) με καθοριστικά drive. Φυσικά μοίρασε για ακόμα μια φορά εξαιρετικά τη μπάλα (6 ασίστ). Εκρηκτικό το highlight με το alley-oop  κάρφωμα του Κουφού. Ίσως βέβαια ο Κατσικάρης να τον χρησιμοποίησε λίγο περισσότερο από όσο έπρεπε, αφού δέχτηκε πολύ πίεση και υπέπεσε σε αρκετές λάθος πάσες.


Εξαιρετικό 1ο ημίχρονο από την Εθνική με σκορ 46-31. Μεγάλη συνεισφορά και από το Ζήση που ήταν αλάνθαστος και εξαιρετικός οργανωτικά και εκτελεστικά, κάνοντας ένα μεστό ματς.

Στο 2ο ημίχρονο οι Σλοβένοι μπήκαν δυνατά και αποφασισμένοι πάρουν το ματς, σε αντίθεση με εμάς που πιστέψαμε ίσως πως όλα είχαν τελειώσει στο α' μέρος. Μπήκαμε αρκετά χαλαρά και τους δώσαμε την ευκαιρία να βρουν ρυθμό. Μας παίξανε πολύ σκληρή και πιεστική άμυνα (on και off ball), υποπέσαμε σε λάθη και έτσι βρήκαν ρυθμό στην επίθεση. Τα εύστοχα σουτ του Μπλάζιτς και τα δυναμικά drives του Ντράγκιτς, έδωσαν μεγάλη ψυχολογία στους Σλοβένους που από το -17 κατάφεραν να πλησιάσουν στο 32' σε απόσταση καλαθιού (62-60). Η άμυνα μας ήταν χαλαρή. Δεν παίξαμε ορθολογικά στην επίθεση, αφού η μπάλα σε εκείνο το διάστημα δεν πρέπει να πέρασε από το 5.

Στο σημείο εκείνο, με καθοριστικά καλάθια από Πρίντεζη (για ακόμα μια φορά εξαιρετικός με 16 π.) και Σπανούλη και αφού άρχισαν οι αντίπαλοί μας να κουράζονται από τη συνεχή πίεση, με καθαρό μυαλό και ξεπερνώντας το άσχημο 3ο δεκάλεπτο, μπορέσαμε να ξανακυκλοφορήσουμε σωστά τη μπάλα και να πετύχουμε ωραία και σημαντικά καλάθια.

Σημαντική η συνεισφορά και του Καλάθη που πήγε πολύ καλά οργανωτικά και σήμερα. Κατέβασε ωραία τη μπάλα, κέρδισε τα φάουλ από την αντίπαλη πίεση και έβαλε τις βολές (6/6) και φυσικά είχε και ρόλο στο σκοράρισμα της ομάδας (3/5 δίποντα).
Για να αντέξουμε την πίεση στο 2ο ημίχρονο, επιλέξαμε και σήμερα (όπως και με την Κροατία) για αρκετή ώρα σχήμα με 3 γκαρντ που λειτούργησε ικανοποιητικά.

Για ακόμα μια φορά μίλησε η κλάση και το καθαρό μυαλό. Δεν αγχωθήκαμε σε καμία περίπτωση και είχαμε την εικόνα της αξιόπιστης ομάδας που εύκολα η δύσκολα θα πάρει το ματς. Διαβάσαμε σωστά τις φάσεις και βάλαμε σωστά καλάθια από καλή κυκλοφορία. Βάλαμε τα κρίσιμα σουτ με το Ζήση που ήταν ουσιαστικός. και έτσι η νίκη ήρθε λογικά.
Σήμερα δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Μάντζαρης και Παπανικολάου. Ο coach χρησιμοποίησε τον Περπέρογλου που με το που μπήκε, πήρε 2-3 ποσταρίσματα όπου και τα αξιοποίησε σωστά.

Να μιλήσουμε και λίγο για τα 5άρια μας. Ο Μπουρούσης για ακόμα μια φορά έκανε μεστό ματς (11 π. - 8 ρ. - 2 ασ.). Ο "βράχος" Κουφός, ο οποίος μπορεί να μην το έχει στην 1-1 άμυνα, να χάνει καμιά φορά εύκολα φαινομενικά λέι απ, αλλά έχει τεράστια συνεισφορά στα ριμπάουντ, ιδίως στα επιθετικά όπου ανανεώνουμε επιθέσεις και αυτό είναι τεράστιο αβαντάζ για την ομάδα. Και φυσικά έχει στανταράκι και 1-2 blocks σε κάθε αγώνα.

Τέλος, ο Καϊμακόγλου έκανε και αυτός ένα πολύ καλό ματς και βρίσκει το ρόλο του στην ομάδα, ξεκουράζοντας και τον Πρίντεζη. Μπορεί να μη σκόραρε, αλλά παίζει δυνατή άμυνα, βοηθάει στα ριμπάουντ, δίνει ασίστ (έβγαλε με μια εξαιρετική πάσα μόνο του τον Μπουρούση) και έχει πολύπλευρη συνεισφορά.

OFFICIAL GAME REPORT

GREECE REMAIN UNBLEMISHED, BOOK SPOT IN KO STAGE`
Greece never trailed as they defeated Slovenia 83-72 to remain undefeated in Group C of EuroBasket 2015 and book their ticket to the knockout stage in Lille. 

Turning Point: Slovenia trailed by 17 points in the second quarter but used a 7-0 start to the fourth quarter to trim the deficit to 62-60. Greece punched back with a 9-1 run for a 71-61 advantage with six minutes left in the game. Slovenia would not get closer than seven points the rest of the way.

Stats Don't Lie: Greece shot 62% from the field and scored 44 points in the paint compared to 28 inside points by Slovenia. The Greeks also grabbed 33 rebounds with Slovenia totalling 23. Greece also topped 20 assists for the fourth straight game with 21 assists.

Game Hero: Vassilis Spanoulis paced the Greeks with 19 points, two rebounds, six assists and one steal.

Bottom Line: Greece continue to roll with their fourth straight win and a 4-0 record going into their final Group C game against Netherlands. Slovenia dropped to 2-2 and are still waiting to secure a spot at the knockout stage ahead of their final Zagreb versus The Former Yugoslav Republic of Macedonia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Devotion