Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Το πρώτο βήμα

Άνετη νίκη πέτυχε η Εθνική μας στην 1η αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ επί της ΠΓΔΜ με 85-65, καθώς φαινόταν από την εικόνα του παιχνιδιού ότι η ομάδα μας δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και κέρδισε κατά κράτος και δίκαια τους Σκοπιανούς. Η διαφορά δυναμικότητας και το βάθος πάγκου της Εθνικής γινόταν όλο και περισσότερο εμφανές όσο περνούσε η ώρα και διευρύναμε σταδιακά το προβάδισμα ασφαλείας που είχαμε αποκτήσει από το δυνατό μας ξεκίνημα.
Η Εθνική μας κέρδισε τη μάχη της ρακέτας, καθώς οι Πρίντεζης (MVP με 18 π. - 7/8 διπ. - 1/1 τριπ. - 1/1 βολή - 2 ρ. - 2 ασ.), Μπουρούσης (DD με 16 π. - 10 ρ.) και Κουφός (DD με 11 π. - 11 ρ.) ήταν πραγματικά ανίκητοι σε άμυνα και επίθεση.
Όπως και στα φιλικά, έτσι και σήμερα, με το που άλλαξε η βασική 5άδα, χάσαμε κάπως τον προσανατολισμό μας στην επίθεση και μείναμε πίσω σε σκοράρισμα. Ο Καλάθης ήταν εξαιρετικός οργανωτής στο 1ο ημίχρονο (έπεσε στο 2ο) και όταν βγήκε έπεσε επιθετικά και η ομάδα. Χάρισε και με δικό του κλέψιμο και το highlight της βραδιάς με την ασίστ στο Αντετοκούνμπο που κάρφωσε δυναμικά! 

Ο Σπανούλης επιθετικά ήταν άστοχος (οργανωτικά τα πήγε καλύτερα) και το ρόλο του πήρε με απόλυτη επιτυχία ο Σλούκας, που μπήκε καυτός και σκόραρε με χέρι αλφάδι 4/4 FG και έδωσε λύση σε κρίσιμα σημεία που οι Σκοπιανοί μας πλησίαζαν στο σκορ.

Ο Μπουρούσης στο 5 ήταν πολύ καλός (θα έλεγα εξαιρετικός αν δεν έκανε αρκετά επιπόλαια λάθη), μαζί του και Κουφός. Η Εθνική όπως μαρτυρά και η στατιστική, κέρδισε στα ριμπάουντ και τις ασίστ και ήταν και πολύ πιο εύστοχη από τους Σκοπιανούς, που το παιχνίδι τους αρκέστηκε στα πολλά τρίποντα, ιδιαίτερα στο 1ο ημίχρονο.

Ήταν ένας αντίπαλος όχι αντιπροσωπευτικός για το τι θα συναντήσουμε στην πορεία. Κάναμε πολλές λάθος πάσες, ακόμα και σε αιφνιδιασμό με παραπάνω παίκτες και επιπολαιότητες που πρέπει να αποφύγουμε για να έχουμε τύχη με σοβαρούς αντιπάλους. 
Οι Περπέρογλου, Καϊμακόγλου και Μάντζαρης δεν αγωνίστηκαν αρκετά, οι Ζήσης - Σπανούλης δεν ήταν σίγουρα στη βραδιά τους και ο Παπ ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό. Αυτό είναι και το μεγαλείο μιας ομάδας με πλήρες ρόστερ. Να μην είναι τα βασικά σου όπλα στην καλή τους βραδιά κάνοντας μέτριο αγώνα, αλλά να "τραβάνε" παίκτες που δεν περιμένουν οι αντίπαλοι. Έτσι δεν μπορούν να ξέρουν και σε ποιον παίκτη να εστιάσουν τα μαρκαρίσματά τους. Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της Εθνικής και με αυτό μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Η συνέχεια απόψε στις 22:00 (ΑΝΤ1 και ΟΤΕSPORTS 4 HD) με την Κροατία, πιθανώς για την πρωτιά του ομίλου.

FIBA GAME REPORT

GREECE PULL AWAY LATE FROM MKD
Greece used a balanced effort to stave off EuroBasket 2015 opening night jitters and pick up a strong 85-65 victory over The Former Yugoslav Republic of Macedonia to start off their campaign in Group C in Zagreb.

Turning Point: Greece had only led 55-50 with a minute left in the third quarter when Kostas Sloukas and Kostas Koufos closed the period with baskets - Koufos tipping in his miss at the buzzer. And the Greeks opened the fourth quarter with a 7-2 run to increase the margin to 66-52.

Stats Don't Lie: Greece shot 54% from the field compared to 35 for MKD, while winning the rebound battle 39 to 28. Greece collected 46 points in the paint to just 12 for their opponents.

Game Hero: Despite six Greek players scoring at least nine points - including a double-double of 16 points and 10 rebounds from Yannis Bourousis, Nick Calathes was the Greeks' motor as he collected seven points, four rebounds, eight assists and one steal.

Bottom Line: Greece showed why they are considered a podium contender in finishing off a team as a favourite. Next up is Crotia. MKD gave Greece a tough fight for 29 minutes which will give them confidence in their next game against Netherlands.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Devotion