Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Καθαρή ήττα Trinchieri... και από Φινλανδία

Ήττα 77-86 για την εθνική από τη Φινλανδία. Με μειονέκτημα θα προχωρήσει στην επόμενη φάση. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην ήττα έχει ο ομοσπονδιακός προπονητής Andrea Trinchieri καθώς πέρα από την αγωνιστική κακή εμφάνιση της ομάδας, δεν έγιναν καίριες κινήσεις κατά τη διάρκεια του ματς από το τεχνικό επιτελείο, με αποτέλεσμα να χάσουμε τις όποιες ελπίδες είχαμε για επιστροφή στο παιχνίδι.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Αρχική 5αδα Ζήσης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Μπουρούσης. Ο Σπανούλης φάνηκε να πατάει δυνατά και με ωραία οργάνωση και δικούς του πόντους και ασίστ παίρνουμε μικρό προβάδισμα στο σκορ 16-10. Θετικοί οι Παπανικολάου και Πρίντεζης. Αρχίζουν τα πρώτα προβλήματα στην άμυνα και πάλι με αδυναμία να αντιμετωπίσουμε τις άμυνες ένας προς ένας. Συνέπεια, σκορ δεκαλέπτου 23-22.

Αρχή 2ου, έξοδος Κόπονεν για 3 λεπτά, είσοδος Καϊμακόγλου, πήραμε πολλά επιθετικά ρημπάουντ και καταφέρνουμε να κρατήσουμε άσφαιρους τους Φινλανδούς για σχεδόν 5 λεπτά. Βγήκαν Σπανούλης - Ζήσης και κολλήσαμε επιθετικά. Κακές επιθέσεις για την εθνική με πολλά άστοχα - ελεύθερα τρίποντα. Σκορ ημιχρόνου 35-36.

Αρχίζει το 3ο δεκάλεπτο και ο Κόπονεν, έχοντας μοιράσει τις προσκλήσεις στο ημίχρονο, ξεκινάει το πάρτι του... Σκοράρει κατά βούληση, ότι σουτάρει μπαίνει μέσα (τελείωσε με 5/7 τρίποντα - 66,7% FG), είναι καυτός... Δε βρήκαμε λύση να τον σταματήσουμε, είτε περνώντας στα σκριν από πίσω, είτε από  μπροστά, είτε με αλλαγή στα σκριν. Η Ελλάδα σκοράρει με το σταγονόμετρο και σχεδόν αποκλειστικά με βολές. Οι Φινλανδοί παίζουν phisical game στην άμυνα, κλείνουν καλά στη ρακέτα, συνεχίζεται η αστοχία μας στα τρίποντα, με αποτέλεσμα η διαφορά να ανοίγει. Ο Μπουρούσης βγαίνει 4:20 πριν τη λήξη, αντικαθίσταται από το Μαυροκεφαλίδη και δεν ξαναμπήκε ποτέ. Σκορ δεκαλέπτου 45-57.

Σαν να βλέπουμε επανάληψη του χθεσινού ματς με την Ιταλία. Ο Κόπονεν κάνει τα πάντα. Σιγοντάρει ο Κόττι. Ο Μαυροκεφαλίδης σκόραρε όσο μπόρεσε και έχει κουραστεί, δεν έχει κουράγιο να πηδήξει για ρημπάουντ, ο Trinchieri δεν κάνει αλλαγές. Έχει ξεχάσει στον πάγκο Μπουρούση και Παπανικολάου. Ο Φώτσης μπήκε για πρώτη φορά στο ματς 8 λεπτά πριν τη λήξη. Αναλαμβάνει και πάλι ο Ζήσης με μεγάλα σουτ να πάρει το ματς πάνω του. Προσωπικές ενέργειες και από Σπανούλη. Η διαφορά όμως έχει περάσει σε διψήφια επίπεδα και τα φάουλ σκοπιμότητας στα τελευταία 2 λεπτά δε θα καταφέρουν τίποτα. Τελικό σκορ 77-86. Ήττα για την εθνική.



Κριτική 
Αγωνιστικό μερίδιο ευθύνης έχουν οι διεθνείς για το λόγο πως φαίνονται εξαντλημένοι από τις κουραστικές σεζόν που αγωνίζονται στους συλλόγους τους, με συνέπεια να μη βγάζουν πολύ ενέργεια στο παρκέ. 

Ευθύνες φυσικά και στον Trinchieri καθώς είναι στιγμές πως φαίνεται να σταματάει να σκέφτεται λύσεις και εμμένει σε συγκεκριμένα αγωνιστικά σχήματα. Ξεχνάει συστηματικά τον Μπουρούση στο τελευταίο δεκάλεπτο (έχει θέμα στην άμυνα, αλλά βοηθάει στην επίθεση), πήρε τον Καββαδά για να παίζει άμυνες και δεν τον βάζει...

Μέσα σε όλα και η ατυχία μας. Μας παίρνει για ακόμα μια φορά το ματς ένας παίκτης με τρελά σουτ. Πόσα τέτοια ματς θα χάσουμε ακόμα; Πρέπει να επιστρατεύσουμε πέρα από τακτικές και πιο ενεργητική άμυνα με περισσότερο (μπασκετικό) ξύλο. Η τελική κατάταξη του ομίλου αυτό έδειξε. Φινλανδία και Ιταλία που επέλεξαν αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού πέρασαν, Τουρκία και Ρωσία που έπαιξαν πιο soft όπως και μεις, αποκλείστηκαν. Το Ευρωπαϊκό μπάσκετ αλλάζει...




Διακριθέντες εθνικής
1ος σκόρερ: Ζήσης 19 π. 
1ος ρημπάουντερ: Μαυροκεφαλίδης 7ρ. 

Στα +
- η επιστροφή Σπανούλη
- Νίκος Ζήσης (19 π, 3 ασ.)

Στα -
- εμμονές Trinchieri
κακή άμυνα / soft basket
- ο Μπράμος φοβάται να κάνει ντρίμπλα
- αστοχία στα τρίποντα - 4/24 ήτοι 16,7%
- 13 λάθη (7 ο Σπανούλης)
- 0/4 τρίποντα Περπέρογλου


Highlight της βραδιάς
Ασίστ Σπανούλη σε Παπανικολάου για κάρφωμα στο 1ο δεκάλεπτο
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NZxTJAeiO1g

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=okaArPk5-QY


Επίλογος 1ης φάσης
Απολογισμός 3 νίκες - 2 ήττες. Προχωράμε ως 3οι στην επόμενη φάση με μειονέκτημα. Δυστυχώς δείξαμε στα τελευταία 2 ματς τις αδυναμίες μας και θα μας περιμένουν οι επόμενοι (και πιο δύσκολοι) αντίπαλοι στη γωνία. Δύσκολο το μέλλον για την εθνική στη διοργάνωση. Από την πλευρά μας ευχόμαστε το καλύτερο!

Ραντεβού στη Λουμπλιάνα. Το πρόγραμμα της εθνικής στον όμιλο F:

- Πέμπτη 12/9 στις 18:45 Ελλάδα - Ισπανία
- Σάββατο 14/9 στις 22:00 Ελλάδα - Σλοβενία
- Δευτέρα 16/9 στις 15:30 Κροατία - Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Devotion