Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Έτσι γράφεται η ιστορία!

Τεράστια νίκη βαθμολογικής και κυρίως ψυχολογικής σημασίας σημείωσε η εθνική κόντρα στον κακό της δαίμονα τα τελευταία 11 χρόνια, την Ισπανία, με 79-75 στην 1η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του Ευρωμπάσκετ.


Αρχική 5άδα για την εθνική: Ζήσης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Καββαδάς. Όπως σε πολλά ματς έτσι και σήμερα η εθνική μπήκε νωθρά με αποτέλεσμα να μείνει πίσω στο σκορ και να κυνηγάει τους Ισπανούς, οι οποίοι σκόραραν με αρκετή άνεση. Κακή ελληνική άμυνα και οι 26 πόντοι αναπόφευκτοι. Κλειδί στην εξέλιξη του ματς το 3ο φάουλ του Gasol στο 8:40. Σκορ δεκαλέπτου 16-26.

Η απουσία Gasol σε συνδυασμό με την απουσία για λίγο χρονικό διάστημα των Rubio και Fernandez και το πάθος της εθνικής ψαλίδισαν τη διαφορά με το Σπανούλη να σκοράρει 8 συνεχόμενους πόντους. Σκορ ημιχρόνου 41-38, η εθνική κάλυψε το -10 του 1ου δεκαλέπτου και προσπέρασε μπροστά.

Στις αρχές του 3ου δεκαλέπτου η Εθνική έχασε και πάλι το δρόμο προς το καλάθι. Οι Ισπανοί πίεσαν περισσότερο στην άμυνα και με τον Gasol να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα απέναντι στον Καββαδά, ξαναπήραν το προβάδισμα με 48-53. Σ' αυτό το διάστημα την ελληνική ομάδα κράτησε ζωντανή η ενεργητικότητα του Πρίντεζη ο οποίος με την ταχύτητα στην εκτέλεση δεν επέτρεψε στην Ισπανία να ξεφύγει περισσότερο.



Όταν ο Γκασόλ κουράστηκε όμως και ο Μπουρούσης βρήκε τρόπο να τον αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά η Εθνική μπήκε και πάλι στις ράγες της μεγάλης νίκης. Ο Σπανούλης πήρε φωτιά με τρίποντο και λέι απ, η Ελλάδα πήρε κεφάλι με 61-60 και από εκεί και πέρα δρομολογήθηκε ένας θρίαμβος. Τα μεγάλα σουτ του Σλούκα, του Μπράμου και του Καϊμακόγλου στο τέλος αλλά και οι τρομερές άμυνες πάνω στην μπάλα έγειραν την πλάστιγγα οριστικά στο πλευρό της εθνικής.


Διακριθέντες εθνικής
1ος σκόρερ: Σπανούλης 20 π. 
1ος ρημπάουντερ: Καϊμακόγλου 5ρ.
1ος "κλέφτης": Παπανικολάου 5 κλ. 


Τα κλειδιά της νίκης
- Παίξαμε με πάθος, αθλητικό εγωισμό και σκληρή άμυνα, κάτι που μας έλειπε στα προηγούμενα ματς. Είναι να σε εμπνέει και ο αντίπαλος τελικά... Και φυσικά τα μεγάλα γήπεδα...
- Ηγέτης ο Βασίλης Σπανούλης συνέβαλε τα μέγιστα. 
- Αφύπνιση Μπράμου με καλή εμφάνιση και κρίσιμα εύστοχα σουτ.
- Εύστοχα τρίποντα και από Καϊμακόγλου.
- Μεγάλες άμυνες και πολλά κλεψίματα από Παπανικολάου
- Φαίνεται πως ο Καββαδάς επελέγη για το Ευρωμπάσκετ για να πάιξει άμυνα στον Gasol. Από νωρίς τονίσαμε την ανάγκη που έχει η ελληνική ομάδα για χρήση όλων των παιχτών.

Highlight της βραδιάς

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AOwQ2O1R-Mw
Επόμενη στάση
Σάββατο 14/9 στις 22:00 με την οικοδέσποινα Σλοβενία. Ίσως κρισιμότερο ματς και από το σημερινό. Περιμένουμε μια ακόμα καλύτερη εμφάνιση από την εθνική και φυσικά... τη νίκη! 


Σημείωση: λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, για γρηγορότερη δημοσίευση της ανάρτησης, χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από το contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Devotion