Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

"Εκτός έδρας"... ήττα από την Ιταλία

Μέσα σε ένα κατάμεστο από Ιταλούς φιλάθλους γήπεδο, η εθνική έκανε την πρώτη της ήττα στο Κόπερ, χαρίζοντας την 1η θέση στην Ιταλία που με 4/4 νίκες παίρνει το αβαντάζ για την επόμενη φάση.

Στα αγωνιστικά... Ίδια αρχική 5αδα για την εθνική όπως και με την Τουρκία: Ζήσης, Περπέρογλου, Παπανικολάου, Καιμακόγλου και Μπουρούσης



Ισορροποημένο το παιχνίδι στο 1ο ημίχρονο με σκορ 38 - 36 (δεκάλεπτο 16 όλα). Η εικόνα του 1ου ημιχρόνου είναι ίδια και στα 20 λεπτά. Η εθνική μας με σαφή προσανατολισμό να περάσει τη μπάλα στους ψηλούς και με καλή κυκλοφορία να βγουν και τα ελεύθερα σουτ. Χλιαρό ξεκίνημα από Μπουρούση, αμυντικά και επιθετικά, δυνατά μπήκε ο Καϊμακόγλου με 4 γρήγορους πόντους. Θετικός ο Πρίντεζης με την είσοδοό του στο 2ο δεκάλεπτο βοήθησε την εθνική να πάρει ένα μικρό προβάδισμα. Η Ιταλία κυνηγούσε σε εκείνο το διάστημα το σκορ. 

Πολλά αμυντικά προβλήματα για την εθνική καθώς με ένα απλό pick & roll, οι Ιταλοί έφταναν με drive εύκολα στο καλάθι ή σούταραν αμέσως με μεγάλη ευστοχία. Άμυνα λοιπόν το μέγα πρόβλημα για την εθνική. Απλό και αποτελεσματικό μπάσκετ για τους Ιταλούς.

Το 3ο δεκάλεπτο περιγράφεται με μια φράση: "Ότι σουτάρουν οι Ιταλοί πάει μέσα"! Απίστευτη ευστοχία με "κρεμασμένους" πάνω τους Έλληνες σε όλα τα σουτ. Off balance, σουτ στο ένα πόδι... όλα μέσα. Κάπως έτσι μας πήραν μια διαφορά 10 πόντων (51-61) 2 λεπτά πριν τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου. Βοήθησε και η "έμπνευση" του Trinchieri για άμυνα ζώνης, τη στιγμή που οι Ιταλοί ήταν καυτοί από τα 6,75μ, καθώς και η έξοδος από το παιχνίδι του Μπουρούση που μας έριξε επιθετικά. Αποχώρησε και ο Περπέρογλου ύστερα από χτύπημα στο στομάχι. Σκορ 10λέπτου 56-63.

4ο δεκάλεπτο και η εθνική κάνει την ύστατη προσπάθειά της. Έτσι όπως έχει έρθει το ματς, η εθνική χρειάζεται έναν ήρωα. Και το ρόλο αυτό αναλαμβάνει, απόντος Σπανούλη, ο μπαρουτακαπνισμένος Νίκος Ζήσης. Με 10 σερί δικούς του παλικαρίσιους πόντους καταφέρνουμε να ισοφαρίσουμε το ματς σε 70-70. Κάπου εκεί κολλήσαμε επιθετικά, κάναμε πολλά λάθη, με εμφανή σημάδια επιθετικής τρικυμίας και με τους Belinelli και Datome να βάζουν τα πάντα, οι Ιταλοί ξαναξεφεύγουν στο +6 (70-76) και καταφέρνουν να πάρουν το ματς και το πλεονέκτημα για την επόμενη φάση. Τελικό 72 - 81.

Απογοήτευση στα πρόσωπα των διεθνών
 Στο ματς αυτό φάνηκε η απουσία ενός ακόμα γκαρντ που χρειαζόταν η εθνική (πόσο μάλλον όταν αυτή έχει το όνομα "Βασίλης Σπανούλης"), καθώς οι Ιταλοί παίζουν ουσιαστικά μόνο με περιφερειακούς. Πολλά λάθη (14) και από την εθνική, έναντι μόλις 5 των Ιταλών.

Χωρίς να υπονοείται ότι καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα, τα διαιτητικά σφυρίγματα σε ορισμένα σημεία ήταν λανθασμένα εις βάρος της Ελλάδας.

Διακριθέντες εθνικής
1ος σκόρερ: Ζήσης 16π. 
1ος ρημπάουντερ: Φώτσης 5ρ. 

Στα +
- ο "αφηνιασμένος" Ζήσης (16 π., 4 ασ.)

Στα -
- 14 ομαδικά λάθη
κακή άμυνα
- 0/3 τρίποντα του Μπράμου
- δεν "τράβηξαν" όσο έπρεπε Σλούκας και Μαυροκεφαλίδης, δεδομένων των συνθηκών
- ζώνη Τρινκιέρι - τη χρονική στιγμή που το επέλεξε
- απουσία Μπουρούση στο 4ο δεκάλεπτο, όταν κολλήσαμε στο σκορ και μοναδική επιθετική αιχμή αποτελούσε ο Ζήσης

Highlight της βραδιάς
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2zf7yhFWD7I

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sT8KDt5mVO8

Επόμενη στάση
Ο αγώνας με τη Φινλανδία για τη 2η θέση αύριο Δευτέρα στις 15:30 ώρα Ελλάδος. Θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη.

Ευχόμαστε γρήγορη ψυχολογική ανάταση και καλή τύχη στην εθνική! Η διοργάνωση έχει πολύ δρόμο ακόμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Devotion