Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Είναι βαριά... η φανέλα της εθνικής

Εμφατική νίκη πέτυχε η εθνική μας έναντι της Τουρκίας 84 - 61 με ολοκληρωτικό μπάσκετ, απόντος του Σπανούλη. Σε κανένα σημείο δεν απειληθήκαμε από τους Τουρκους, που η επιβεβαιώθηκε η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται, αγωνιστικά και μη.

Αρχική 5αδα: Ζήσης, Περπέρογλου, Παπανικολάου, Καιμακόγλου και Μπουρούσης.

Στο 1ο δεκάλεπτο, μεστό παιχνίδι απο την εθνική, με σαφή προσανατολισμό να περάσει η μπάλα μέσα στη ρακέτα και τον Μπουρούση να κάνει ότι θέλει την τουρκική άμυνα, σκοράροντας με κάθε τρόπο κάτω από το καλάθι (8 π. - 1ο δεκάλεπτο). Παρόλα αυτά οι Τούρκοι είχαν απάντηση στα καλάθια μας, κυρίως με επιθέσεις μέσα στη ρακέτα μας με Erden kai Gonlum. Εμφανής αδυναμία των ψηλών μας να αντιμετωπίσουν τις τούρκικες επιθέσεις. Τέλος δεκαλέπτου 16-21.

Πολύ αποτελεσματική η εθνική συνολικά στο 1ο ημίχρονο με 5/7 τρίποντα, όλα ελεύθερα σουτ ύστερα από καλή κυκλοφορία της μπάλας. Κάπως έτσι κρατήσαμε τη διαφορά με σκορ ημιχρόνου 35-41.


Ελληνική κυριαρχία στο 3ο δεκάλεπτο με ολοκληρωτικό μπάσκετ από την εθνική. Συγκλονιστικός ο Ζήσης, να οργανώνει με μαεστρία την επίθεση, καλύπτοντας στο 120% το κενό του Σπανούλη, σπάζοντας με drive την άμυνα των Τούρκων και να μοιράζει ασίστ με περισσή άνεση (τελείωσε με 11 ασίστ - προσωπικό ρεκόρ καριέρας), τον Περπέρογλου να σκοράρει κατά βούληση και τη διαφορά να ανοίγει συνεχώς. Μετά το 25' οι Τούρκοι παρέδωσαν πνεύμα. Τέλος δεκαλέπτου 49-64.

Καθαρά διαδικαστικό το 4ο δεκάλεπτο με τη διαφορά να διευρύνεται και να φτάνει τελικά στους +23. Ελληνικό πάρτι, θα αδικήσουμε σε όποιον δεν αναφερθούμε προσωπικά. Μεγάλη προσφορά από όλα τα παιδιά, Σλούκα, Παπανικολάου, Μπράμο, Καϊμακολγου.


Διακριθέντες
1ος σκόρερ: Μπουρούσης 21π. (8/10 FG)
1ος ρημπάουντερ: Καϊμακόγλου 6ρ. 
1ος σε ασίστ: Ζήσης με 11 ασίστ



Στα +
- "μαεστρική" οργάνωση Ζήση (6 π., 11 ασ.)
- "όλα μέσα" 10/15 τρίποντα (66,6%)
- "πάρτι" Μπουρούση (21.π., 4 ρ.)
- ουσιαστική εμφάνιση Κώστα Σλούκα (14 π. - 5/8 FG) κάλυψε και στο σκοράρισμα την απουσία Σπανούλη
- τα πρώτα τρίποντα του Μπράμου στη διοργάνωση (2/2 σήμερα - 2/5 σε 3 ματς)

Στα -
- 10/18 βολές (55,6%)
- εμφάνιση Πρίντεζη, δεν του ταίριαξε το ματς
- άμυνα Φώτση
- περιμέναμε είσοδο του Καββαδά νωρίτερα στο ματς

Συνέντευξη τύπου
Ο Andrea Trinchieri δήλωσε πως αύριο θα έχουμε στην αποστολή και το Σπανούλη. Αν μη τι άλλο, εκτός από το παρκέ, ξέρει να coachάρει και στα media ο ομοσπονδιακός προπονητής...


Ο Τάνιεβιτς (προπονητής Τουρκίας) έκανε λόγο για πλήρη αποτυχία της Τουρκικής αποστολής στο Ευρωμπάσκετ και ανέλαβε εξολοκλήρου την ευθύνη. Κάναμε και τους Τούρκους να παραπατάνε...

Highlight της βραδιάς
http://www.dailymotion.com/video/x14eir8_dunk-of-the-game-k-papanikolaou-tur-gre-eurobasket-2013_sport

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NKsWduzFK3Y

Επόμενη στάση
Κυριακή 8/9 18:45 ο "τελικός" με την Ιταλία για την πρωτιά του ομίλου, καθώς και οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην 1η θέση του ομίλου με 3/3 νίκες. Στατιστικό: Αναμετρούνται οι δύο πιο εύστοχες ομάδες του τουρνουά στα τρίποντα (46,8% Ελλάδα - 44% Ιταλία). Τους Ιταλούς τους κερδίσαμε (εύκολα) στο τελευταίο φιλικό της εθνικής στο τουρνουά Ακρόπολις. Ας ευχηθούμε ότι θα συμβεί το ίδιο και σε λίγες ώρες από τώρα...

Καλή δύναμη στην εθνική! Με την πρωτιά στον όμιλο!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Devotion