Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Παναθηναϊκός: Να βρεθούν ρόλοι

Απογοήτευσε ο Παναθηναϊκός χθες με την εμφάνισή του. Δεν είδα το ματς της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο, ούτε και το χθεσινό διασυρμό από τη Φενέρ. Είχα δει όμως την ήττα στο Καζάν, την ήττα στο Σ.Ε.Φ. για την Ευρωλίγκα καθώς και τη νίκη με την Εφες στο ΟΑΚΑ. Η αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού δεν είναι καλή. Ο Πασκουάλ δεν έχει δώσει ακόμα το στίγμα του. Είναι ο παραγκονισμός των Ελλήνων (Παπάς, Φώτσης, Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης έχουν φάει γερό πάγκο); Είναι η αγωνιστική πτώση του Μπουρούση; Η ανετοιμότητα του Τζεντίλε; Η απουσία του Γκιστ; Είναι πολλά τα προβλήματα όπως και να έχει και ο Παναθηναϊκός δεν έχει βρει ρυθμό.
Με τον ερχομό του Τζεντίλε, άλλαξε άρδην το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Από εκεί που έδειχνε η ομάδα με την εμφάνιση του Τζέιμς μετά τον τραυματισμό του να δένει, η προσθήκη Τζεντίλε στο αγωνιστικό πλάνο μπέρδεψε τους ρόλους της ομάδας. Ο Καλάθης από εκεί που αγωνιζόταν 33 λεπτά σε κάθε αγώνα (αν και ήταν πολύ για αρχή σεζόν) έπεσε στα 20'-25', με αποτέλεσμα το φορμάρισμα του να χαθεί και η σωστή καθοδήγηση που προσέφερε στην ομάδα να χαθεί και αυτή. Ο Τζέιμς είναι παιχταράς, αλλά θέλει μια μπάλα μόνος του. Ο Τζεντίλε το ίδιο. Η ομάδα στηρίζεται πολύ στα τρίποντα καθώς δε βρίσκονται λύσεις μέσα από τα συστήματα. Η πτώση του Μπουρούση δε δίνει τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να περάσει την μπάλα από το 5 και να δημιουργήσει φάσεις και μέσα από το καλάθι. Μετά τον Μπουρούση στο 5 δεν υπάρχει εναλλακτική. 

Μοναδικές σταθερές φέτος ως τώρα για την ομάδα αποτελούν οι Σίνγκλετον και Ρίβερς. Χθες ο Ομπράντοβιτς έκλεισε πολύ καλά τον σκόρερ των πράσινων και όλα έγιναν πολύ απλά για τη Φενέρ, που έχει σε καλό βράδυ τους περισσότερους αστέρες της.
Θέλει προπονήσεις η ομάδα για να δέσει, αλλά το πρόγραμμα είναι βαρύ και δεν έχει μπορέσει να βρει τους ρόλους.

Δύσκολη και καθοριστική η συνέχεια με Μπαρτσελόνα εντός και Ερυθρό Αστέρα εκτός την ερχόμενη εβδομάδα που έχει διπλή αγωνιστική η Ευρωλίγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Devotion