Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Γιατί δεν πρέπει να ανησυχούν ούτε οι μεν, ούτε οι δε...

Και οι φίλοι των δύο ομάδων μας στην Ευρωλίγκα δε θα πρέπει να ανησυχούν αγωνιστικά μετά το ματς κυπέλλου που έγινε το βράδυ της Πέμπτης. 

Ξεκινάμε από τον ηττημένο. Ο Ολυμπιακός έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ με αρκετούς ωραίους συνδυασμούς. Φυσικά λόγω κόπωσης και μη σωστών αλλαγών από τον coach, ίσως έριξε το ρυθμό προς το τέλος. Η ομάδα έχει έναν καλό κορμό από πέρυσι που τον ενίσχυσε με περισσότερο ποιοτικές προσθήκες (Λαφαγιέτ αντί Κόλινς, Χάντερ αντί Σερμαντίνι). Ο Σπανούλης δείχνει αρκετά φρέσκος και προσπαθεί και στην άμυνα. Ο Ντάνστον δεν συνέχισε τις καλές περσινές εμφανίσεις και φαίνεται ότι του λείπουν παιχνίδια. Ένα ακόμα μείον για τον Μπαρτζώκα, που ενώ είχε η ομάδα του είχε αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα 10+ πόντων, άφησε αρκετή ώρα εκτός το Σπανούλη, που ήταν αρκετά ζεστός στο 3ο δεκάλεπτο και πειραματίστηκε πολύ στο 4ο με Λαφαγιέτ και Χάντερ. 

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά έχασε δικό του παιχνίδι σε 100 δευτερόλεπτα και αυτό γιατί έκανε πολλά λάθη μαζεμένα στην άμυνα. Ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τις 2 τελευταίες άμυνες του Ολυμπιακού. 

1η λάθος άμυνα, με χαμένο ριμπάουντ και τρίποντο του Διαμαντίδη:
Ο Διαμαντίδης έχει τη μπάλα, βλέπει Πρίντεζη και Μάντζαρη πάνω του και διαβάζοντας σωστά την άμυνα, πασάρει στο Σλότερ που έρχεται από δεξιά ξεχασμένος από τον αμυντικό του. Στο μεταξύ ο Ντάνστον παίζει λάθος άμυνα πάνω στον Μπατίστα μαρκάροντάς τον από πίσω. Ίσως περίμενε να κάνει heads-out σε ενδεχόμενο σκριν του Μπατίστα στο Διαμντίδη, αλλά και πάλι είναι λάθος τοποθετημένος αμυντικά.

Λάθος προσέγγιση στο αμυντικό ριμπάουντ:
Ο Σλότερ σουτάρει σχεδόν ανενόχλητος. Ο Μπατίστα σωστά έχει κόψει στο καλάθι και είναι μόνος του για να διεκδικήσει το ριμπάουντ (ίσως ο Σλότερ θα έπρεπε πιο σωστά να του περάσει την πάσα). Ο Ντάνστον έχει αφήσει προ πολλού τον παίκτη του. Εξ αρχής μόνο ο Σπανούλης είναι σε σωστή τοποθέτηση πάνω στον παίκτη του. Μετά το σουτ, κανείς αμυντικός δεν κάνει μπλοκ άουτ στον παίκτη για να διεκδικήσει το ριμπάουντ, αλλά τρέχουν όλοι προς τη ρακέτα να διεκδικήσουν με άλμα.
Αποτέλεσμα, παίρνει το ριμπάουντ ο Γιάνκοβιτς και 4 παίκτες του Παναθηναϊκού είναι απλωμένοι - αμαρκάριστοι για τρίποντο.

2η λάθος άμυνα, μετά την επαναφορά από την εύστοχη βολή του Σλούκα:
Ο Σπανούλης αναλαμβάνει το Διαμαντίδη. Ο Μπατίστα κάνει σκριν στον play-maker του ΠΑΟ και ο Ντάνστον χωρίς λόγο κάνει αλλαγή στο σκριν και πάει να μαρκάρει τον Διαμαντίδη, ενώ βλέπει ότι ο Σπανούλης σπάει το σκριν και συνεχίζει να κυνηγάει τον παίκτη του (Διαμαντίδη). Έτσι ο Μπατίστα και πάλι μένει μόνος του και κόβει ωραία κάθετα προς τη ρακέτα. Ο Διαμαντίδης διαβάζει τη φάση και πάλι και μοιράζει την ασίστ του αγώνα στον σέντερ της ομάδας. Η συνέχεια είναι γνωστή.
Ο Σπανούλης και πάλι σωστά σκεπτόμενος και με καθαρό μυαλό, γνωρίζοντας πως η ομάδα του είχε ακόμα ένα φάουλ να δώσει, προσπάθησε να τραβήξει το χέρι του Διαμαντίδη, αλλά οριακά δεν πρόλαβε να κάνει το φάουλ. Κι αφού δεν έγινε αυτό, Σλούκας και Ντάνστον δεν μπόρεσαν να κάνουν φάουλ στον Μπατίστα που κάρφωσε τη μπάλα. 

Δείτε τις τελευταίες φάσεις:

Δείτε το τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα:

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, δεν έπαιξε πολύ ποιοτικό επιθετικά μπάσκετ, καθώς βασίστηκε κυρίως στις ατομικές ενέργειες του Παπά και στα πολλά τρίποντα στο 2ο ημίχρονο, με τα οποία και γύρισε το παιχνίδι. Η ομάδα φαίνεται οτι είναι καινούρια και πρέπει να δουλευτεί περισσότερο για να βγαίνουν καλύτερα οι αυτοματισμοί. Έπαιξαν καλές άμυνες απόντος και του Γκιστ που είναι βαρόμετρο για τον Παναθηναϊκό. 

Η χρονιά τώρα ξεκινά και οι δύο ομάδες μπορούν σαφέστατα να βελτιωθούν παραπάνω. Η Ευρωλίγκα ξεκινά από βδομάδα και η πρώτη φάση ενδείκνυται ως περίοδος φορμαρίσματος. 

Αναμένουμε με ανυπομονησία και τη φετινή διοργάνωση...

Στηρίζουμε τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη! 

Το πάρτυ ξεκινά... DEVOTION! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Devotion