Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Χωρίς ψηλούς...

Διπλό στη Βαλένθια και ξεκίνημα με το δεξί για τον Ολυμπιακό στη φετινή Ευρωλίγκα. Οι ερυθρόλευκοι όντως μέτριοι σε απόδοση, με όπλο την ενεργητική (αλλά οχι πάντα αποτελεσματική) άμυνά τους πήραν στα τελευταία δευτερόλεπτα το ματς με 68-71 κυρίως χάρη στα λάθη των άπειρων σε μεγάλα ματς των Ισπανών. 
Λόγω των απουσιών των Πρίντεζη, Ντάρντεν και Παπαπέτρου, του εκτός φόρμας Ντάνστον και του άπειρου Αγραβάνη, ο Ολυμπιακός ουσιαστικά έπαιξε με ένα 5αρι τον Χάντερ (και αυτός με το ζόρι έβγαλε το ματς λόγω κόπωσης) και ένα 4αρι τον Πέτγουεϊ που αμυντικά ήταν απίθανος απόψε. 

Όλα αυτά ανάγκασαν τον Τόμιτς να παίξει σχεδόν όλο το 4ο δεκάλεπτο με 4αρι τον Λοτζέσκι. Οι Ισπανοί δεν έδειξαν να μπορούν να εκμεταλλευτούν το αβαντάζ αυτό και σπάνια έβαλαν την μπάλα στη ρακέτα. Βοήθησαν σε αυτό και οι πολύ καλές οι αλληλοκαλύψεις στην άμυνα των ερυθρολεύκων. 

Στην άμυνα ο Τόμιτς επέλεξε αλλαγές σε όλα τα σκριν με προσαρμογές και γρήγορες περιστροφές. Στην αρχή αυτό φάνηκε να στοιχίζει στο ριμπάουντ. Τελικά άντεξε. 

Θετικός επιθετικά ο Χάντερ. Θέλει σίγουρα βελτίωση. 

Καθαρά ανέτοιμος ο Ντάνστον. Φάνηκε και στο ματς του κυπέλου με τον Παναθηναϊκό. Ειναι πολύ μακριά από τη φόρμα που τον αφήσαμε στο τέλος τη περσινής σεζόν.

Κυρία επιθετικά όπλα της ομάδας ο πολύ καλός Λοτζέσκι και ο killer Σπανούλης, που στο 1ο ημίχρονο ότι έφευγε από το χέρι του έμπαινε μέσα.

Η απουσία ψηλών είχε ως συνέπεια να πάει σε πολλά μακρινά σουτ. Λίγες επιθέσεις εκδηλώθηκαν από μέσα και αυτές χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.
Εξαιρετικός αμυντικά ο Πέτγουεϊ με ρεσιτάλ άμυνας. Έχει σώσει τουλάχιστον 5-6 επιθέσεις.

Κακές επιθέσεις στο 4ο δεκάλεπτο, κόλλησε επιθετικά και βρήκε λύσεις τελικά από Λοτζέσκι και Σπανούλη. Η ομάδα θέλει χρόνο στις επιθετικές συνεργασίες. Χαρακτηριστικά, πολύ δύσκολα έβγαλε πικ εν ρολ. Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλο πικ εν ρολ να έβγαλε παρά μόνο τα άστοχα καρφώματα του Χάντερ στο 4ο δεκαλεπτο.

Στα πλην, το μικρό rotation. Έπαιξαν ουσιαστικά 8 παίκτες και σκόραραν μόλις οι 6. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Devotion