Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ποδαρικό με νίκη

GR Basket Analysis
Καλός στο 2ο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, φάνηκε η διαφορά ποιότητας στο παρκέ σε σχέση με τους Κροάτες και έτσι από το 43-47 στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου με ξέσπασμα των Λοτζέσκι - Πρίντεζη έχτισε μια διαφορά που δεν έχασε ποτέ. Το τελικό 76-61 ήρθε εύκολα στο τέλος, αφού η Τσεντεβίτα δεν έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη. 
Κριτική παικτών
- "Εκστασιασμένος" ο Γιάνγκ (MVP), με δυναμική εμφάνιση, καλή για την συνέχεια της πορείας του στην ομάδα. 
- Άψογος για ακόμα μια φορά ο Πρίντεζης στα καθήκοντα του. Ανίκητος στο ποστ και στα ριμπάουντ.
- Εκρηκτικός ο Λοτζέσκι με double double (14 π. - 10 ρ.) και χάρη στα τρίποντα του στο 3ο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο σκορ.  
- Ουσία από Μάντζαρη (11 π. - 3/4 τριπ. - 4 ρ. - 2 ασ.)
- Θετικός ο Χάκετ που διαβάζει σωστά το γήπεδο και μοιράζει καλές πάσες. 
- Μέτρια εμφάνιση Σπανούλη.
- Παπαπέτρου καλός.
- Στρόμπερι αρνητικός, δεν εχει βρει ρυθμό. 
Αγραβάνης με αμυντική κυρίως συνεισφορά, σε έναν άχαρο (για αυτόν) ρόλο λόγω απουσίας Μιλουντίνοφ στο 5, που προσπάθησε να συμπληρώσει τη θέση όσο δεν έπαιζε ο Γιανγκ. Σχετικά τα κατάφερε καθώς δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα στη ρακέτα ο Ολυμπιακός.
HIGHLIGHTS

Official Euroleage Report - Sport24
Για την πρεμιέρα της φετινής Euroleague, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση, κερδίζοντας την Τσεντεβίτα στο Ηράκλειο της Κρήτης, και στο γήπεδο "Δύο Αοράκια", με σκορ 76-61.
Οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν στα πρώτα 25 λεπτά απέναντι στους μαχητικούς Κροάτες, όντας στο -4 (43-47), εμφανίζοντας ορισμένες αδυναμίες στην άμυνα, όπως το γεγονός πως είχαν κακές επιστροφές, αλλά στη συνέχεια αντέδρασαν και με ένα επί μέρους σκορ14-1 έκλεισαν την τρίτη περίοδο με σκορ 57-48. Αυτό ήταν και το σημείο στο οποίο ουσιαστικά κρίθηκε η αναμέτρηση.
Ο Ολυμπιακός είχε θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (19/13), πήρε τη μάχη στα ριμπάουντ (42-33), με τους γηπεδούχους να παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα στα ποσοστά τους στο σκοράρισμα (20/37δ-54%, 7/25τρ-28%, 15/23β-65%), ενώ με την καλή του άμυνα στο δεύτερο μέρος κράτησε την Τσεντεβίτα στους 26 πόντους. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν αγωνίστηκε στην αναμέτρηση για προληπτικούς λόγους, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο αριστερό του γόνατο.
 
Με κορυφαίους τους Πρίντεζη, Γιανγκ και Λοτζέσκι
Ο Ολυμπιακός είχε για μεγάλους πρωταγωνιστές τρεις παίκτες του. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Γιανγκ, που έβγαλε μπόλικη ενέργεια στο παρκέ, τελειώνοντας το ματς με 16 πόντους (6/9δ, 4/7β) και 6 ριμπάουντ, συνεισφέροντας σε άμυνα και επίθεση, έχοντας και το καλύτερο ranking (26). Σπουδαίο ματς στην επίθεση από τον απολαυστικό Πρίντεζη, που ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 20 πόντους (9/11δ), ενώ μάζεψε και 8 ριμπάουντ, πολύτιμη και καθοριστική  η συνεισφορά του Λοτζέσκι, ο οποίος στην ερυθρόλευκη αντεπίθεση έβαλε μεγάλα σουτ, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 14 πόντους (3/5τρ) και 10 ριμπάουντ. Έκανε καλή δουλειά δημιουργικά ο Σπανούλης με 7 ασίστ, ήταν "μπόμπερ" από τη περιφέρεια ο Μάντζαρης (3/4τρ), ήταν πολύτιμος στην άμυνα ο Αγραβάνης.

Το ματς

Πικ-εν-ρολ Σπανούλη-Γιανγκ, κοντά στο σκορ οι δύο ομάδες
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Γιανγκ. Ο Αμερικανός σέντερ μπήκε δυνατά στο ματς, καθώς αφού έκλεψε την μπάλα και κάρφωσε στον αιφνιδιασμό, ακολούθως ολοκλήρωσε για πρώτη φορά φέτος ένα πικ-εν-ρολ με τον Σπανούλη, διαμορφώνοντας το 6-2. Οι Πειραιώτες σε κάθε ευκαιρία έτρεχαν στο ανοιχτό γήπεδο και πίεζαν στην άμυνα, με τον δραστήριο Μούσα να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι και τον Γιανγκ να συνεχίζει να αξιοποιεί τις ασίστ του αρχηγού του και τον Μάντζαρη να διαμορφώνει το 12-8 στο 5'.
Η Τσεντεβίτα στη συνέχεια ισοφάρισε (12-12), με τον Αγραβάνη να παίζει στο "5"καθώς ο Μιλουτίνοφ είχε ενοχλήσεις στο γόνατο. Ακολούθως, ο Παπαπέτρου με αριστερό ντράιβ και στη συνέχεια ο Σπανούλης με το πρώτο τρίποντο του αγώνα, έφεραν τους Πειραιώτες στο +6 (19-13) στο 8'. Οι Κροάτες είχαν υπομονή στην επίθεση, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να βρουν λύσεις στην επίθεση, με τον Μπάμπιτς να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του (19-20). Ο Παπαπέτρου, όμως, που δεν έχανε σουτ, διαμόρφωσε το 21-20, το οποίο και ήταν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.
 
Σκορ από Πρίντεζη και Γιανγκ, δεν μπορούσε να ξεφύγει ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός στη δεύτερη περίοδο συνέχισε με τους Στρόμπερι, Χάκετ, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Γιανγκ, με τους παίκτες του Σφαιρόπουλου να δείχνουν αδράνεια στην άμυνα και να χάνουν σουτ, με τον Μπίλαν να δημιουργεί προβλήματα στους Πειραιώτες. Ο Πρίντεζης στον αιφνιδιασμό διαμόρφωσε το 28-24, φτάνοντας τους 8 πόντους στο ματς, ενώ ακολούθως ο Μάντζαρης με τρίποντο έφερε την ομάδα του στο +7 (31-24) στο 15'.
Ο Στρόμπερι έχανε το ένα σουτ μετά το άλλο από την περιφέρεια (2/13 τρίποντα η ομάδα στο πρώτο μέρος), ο Ολυμπιακός αναλώθηκε και πάλι σε λάθη, αλλά ο σταθερός Πρίντεζης συνέχιζε να αποτελεί εγγύηση στην επίθεση για τους Πειραιώτες (33-28). Η Τσεντεβίτα τιμωρούσε κάθε ερυθρόλευκο λάθος, με τους γηπεδούχους να έχουν κακές επιστροφές στην άμυνα και τους Κροάτες με τρίποντο να παίρνουν και πάλι το προβάδισμα στο σκορ (33-35), μετρώντας ένα επί μέρους σκορ 11-2. Σε εκείνο το σημείο όμως ανέλαβαν οι δράση οι Σπανούλης- Γιανγκ, με τον αρχηγό να τον τροφοδοτεί συνεχώς τον Αμερικανό, ο οποίος με σερί πόντους διαμόρφωσε το 38-35, το οποίο και ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.
 
Από το -4 στο +9 με τον Αγραβάνη να δίνει λύσεις
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο δεύτερο μέρος με τη βασική του πεντάδα, με τον Πούλεν με τρίποντο και με τζαμπ-σουτ του Ουάιτ, η Τσεντεβίτα πήρε ξανά το προβάδισμα στο σκορ (38-40). Ακολούθως ο Γιανγκ αξιοποίησε το γκολ-φάουλ που κέρδισε (41-40), με τον Αμερικανό να φτάνει τους 14 πόντους (6/8δ) στο ματς, πανηγυρίζοντας με έξαλλο τρόπο. Οι Κροάτες στη συνέχεια βρήκαν ρυθμό από την περιφέρεια, σημειώνοντας σερί τρίποντα, με τον Τζούτσιτς να "γράφει" το 43-47 στο 25' και τον Σφαιρόπουλο να παίρνει τάιμ-άουτ.
Ο Γιανγκ έβγαζε ενέργεια στο παρκέ, έσωσε μία σκοτωμένη επίθεση και έδωσε ασίστ στο τρίποντο του Μάντζαρη (46-47), ενώ ακολούθως ο Πρίντεζης ισοφάρισε (48-48) στο 27'. Οι ρέφερι χρέωναν συχνά με βήματα τους Πειραιώτες, με αποτέλεσμα να υπάρξει εκνευρισμός. Οι ερυθρόλευκοι όμως ανέκτησαν το προβάδισμα με σερί βολές και τον Σπανούλη να δίνει την έκτη του ασίστ στον Αγραβάνη (54-48). Ο Αγραβάνης ήταν παίκτης-κλειδί σε εκείνο το διάστημα, καθώς έβγαζε καλές άμυνες απέναντι στον Ζόριτς, ενώ ο Λοτζέσκι με τρίποντο πήγε την διαφορά στο +9 (57-48), με τον Ολυμπιακό να μετρά επί μέρους σκορ 14-1.
Με τρίποντα Λοτζέσκι και με ρεσιτάλ Πρίντεζη "καθάρισε" το ματς
Στη τελευταία περίοδο ο Λοτζέσκι ήταν και πάλι "καυτός", καθώς με δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο εκτόξευσε την διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό, στο +12 (60-48), με τον Ολυμπιακό να παίζει μπάσκετ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η πιεστική άμυνα των γηπεδούχων ανάγκαζε τους Κροάτες να υποπίπτουν σε συνεχόμενα λάθη, με τον Λοτζέσκι να συνεχίζει να "πυροβολεί" από την περιφέρεια (63-50), αλλά με τον ίδιο τρόπο απάντησε ο Πούλεν (63-53). Ο Πρίντεζης συνέχιζε να προσφέρει σκορ παίζοντας με πλάτη, διαμορφώνοντας το 65-53 στο 35'.
Ο εξαιρετικός Γιανγκ έδινε λύσεις σε άμυνα και επίθεση (16π), ο Χάκετ μοίραζε ασίστ στον Πρίντεζη, με τον υπαρχηγό να πραγματοποιεί σπουδαίο ματς στην επίθεση, φτάνοντας τους 20 πόντους στο ματς, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με σκορ 73-59 στο 38'. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα πλέον, ο Μάντζαρης με τρίποντο εκτόξευσε την διαφορά στο +17 (76-59) στο 39', με τους Πρωταθλητές Ελλάδας να κερδίζουν την Τσεντεβίτα με σκορ 76-61.
 
Ολυμπιακός:  Γιανγκ 16, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 5 (1), Στρόμπερι, Τσαϊρέλης, Πρίντεζης 20, Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 11 (3), Χάκετ, Λοτζέσκι 14 (3).
Τσεντεβίτα: Πούλεν 18 (4), Ουάιτ 8, Ζούμπσιτς 16 (1), Πίλεπιτς 2, Μπάμπιτς 2, Ζγκάνετς, Μούσα 4, Μπίλαν 10, Μάζαλιν, Γκόρντιτς, Ζόριτς 1, Αράποβιτς.
Τα δεκάλεπτα: 21-20, 38-35, 57-48, 76-61
Ανά δεκάλεπτο: 21-20, 17-15, 16-13, 19-13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Devotion