Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Πρώτη φιλική ήττα

Η Εθνική μας ομάδα γνώρισε την ήττα από την Σερβία στο πρώτο αγώνα του διεθνούς τουρνουά ‘Ακρόπολις’. Οι Σέρβοι διεθνείς κατάφεραν να επιβληθούν με 71-64 έχοντας σε σπουδαία βραδιά τον Μπογκαντοβιτς [15π, 7 ριμπ, 5 ασίστ],ενώ από 14 πόντους πρόσθεσαν οι Γκούντουριτς και Μιλουτίνοφ. Για το ελληνικό μας ‘συγκρότημα’ κορυφαίοι του αγώνα ήταν οι Ρογκαβόπουλος με 19 πόντους και Παπαπέτρου με 11 πόντους, ο οποίος έκανε δυναμική επιστροφή στα παρκέ και φαίνεται έτοιμος να προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα. Η Ελλάδα ‘πλήρωσε’ την αστοχία της,τόσο από μέση όσο και από μακρινή απόσταση [15/40 διπ, 7/29 τριπ]. Οι Σέρβοι, και αυτοί αρκετά άστοχοι, αλλά με καλύτερα ποσοστά [ 18/30 διπ ,7/33 τριπ] και καλύτερες επιλογές στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού πήραν δίκαια την νίκη. Η Εθνική δείχνει μια σταθερότητα στην άμυνα της,καθώς έχει ‘κρατήσει’ χαμηλά στο σκορ τη Σλοβενία και τη Σερβία στα ματς της Αθήνας [77 και 71 πόντοι παθητικό αντίστοιχα]. Το πρόβλημα της ομάδας, είναι κυρίως επιθετικό και μπορεί να λυθεί μέσα από κατάλληλους αυτοματισμούς.

Επόμενο φιλικό για την Εθνική ομάδα στις 10/8 εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την πιο αδύναμη αλλά ταυτόχρονα εξίσου επικίνδυνη Ιταλία.

ΥΓ. Χρειάζεται να δοθούν αρκετά λεπτά συμμετοχής στα φιλικά σε παίκτες όπως ο Ρογκαβόπουλος και ο Χατζηδάκης για να δείξουν την αξία τους.


ΥΓ2. Ο Λαρεντζάκης και ο Αγραβάνης οφείλουν να ανεβάσουν την απόδοση τους,αφού και οι δύο παίκτες είναι εκτός ρυθμού και παίρνουν πολύ κακές αποφάσεις κατα την διάρκεια του αγώνα.


Του Φίλιππου Κατσιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Devotion