Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Βραδιά έπος! Η αξιολόγηση...

Μια ιστορική βραδιά ζήσαμε για ακόμα μια φορά! Ο Ολυμπιακός, αυτή η μεγάλη μπασκετοομάδα, κατάφερε για ακόμα μια φορά να ανατρέψει τα προγνωστικά και να νικήσει την ΤΣΣΚΑ σε έναν ημιτελικό! Μεγάλη εμφάνιση, αντρίκια, "πειραιώτικια"...

Για να κερδίσεις ένα τέτοιο ματς, με ένα τέτοιο αντίπαλο, πρέπει να συμβούν πολλά καλά μαζί και να πάρεις το 100% από όλους τους παίχτες σου. Όποτε το έχει κάνει φέτος ο Ολυμπιακός τα κατάφερε. Έτσι και χθες το απόγευμα... Όσοι μπήκαν μέσα, έδωσαν και την ψυχή τους. Με μπροστάρηδες τους Έλληνες Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Μάντζαρη οι οποίοι ήταν καταλυτικοί, και οι υπόλοιποι παίκτες ακόμα και οι πιο άπειροι ξένοι, έδωσαν αυτό που μπορούσαν. Ακολουθεί αναλυτικά η αξιολόγηση όλων των παικτών που αγωνίστηκαν:
#1 Έρικ Γκριν - Βαθμός: 7
Αν και ξεκίνησε με 0/3 δίποντα, ίσως απόρροια της απειρίας του σε τέτοιες διοργανώσεις, έδειξε στο τέλος το σκοπό για τον οποίο αποκτήθηκε. Με το καθοριστικό τρίποντο 41" πριν τη λήξη που πέτυχε, έγραψε το 76-79 και έδωσε το έναυσμα για τη νίκη-πρόκριση.
#2 Κεμ Μπιρτς - Βαθμός: 6,5
Αρκετά αγχωμένος - φαινόταν στο βλέμμα του - ο σέντερ του Ολυμπιακού. Μη αρνητική η παρουσία του μεν, αλλά έχει κάνει και καλύτερα ματς φέτος. Καλή η άμυνα της ΤΣΣΚΑ στα πικ εν ρολ των ερυθρόλευκων, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να βρει χώρους ο Καναδός στα κοψίματά του μέσα στη ρακέτα των Ρώσων.

#4 Πάτρικ Γιανγκ - Βαθμός: 7
Αγωνίστηκε για λίγο, αλλά με πάθος. Πρόσφερε ενέργεια στην άμυνα, έκανε την τάπα ψυχολογίας πάνω στον Τεόντοσιτς και έδωσε θετική αύρα στην ομάδα.

#6 Ιωνάννης Παπαπέτρου - Βαθμός: 7,5
Ήταν μαχητικός, βοήθησε στην άμυνα, πόσταρε τους κοντύτερους αμυντικούς του "με ευλάβεια" δημιουργώντας προβλήματα στη ρώσικη άμυνα. Θα μπορούσε να ήταν πιο εύστοχος στις προσπάθειες που πήρε.

#7 Βασίλης Σπανούλης - Βαθμός: 9,5
Ο αρχηγός ήταν άψογος στα καθήκοντά του. Καθοδήγησε με σύνεση, χωρίς υπερβολές, δεν εκβίασε προσπάθειες, έκανε μόλις 3 λάθη με την άμυνα προσαρμοσμένη πάνω του. Επιθετικά στο 2ο ημίχρονο ήταν μοναδικός, με τα άκρως επιτυχημένα drive που τον έχουν χαρακτηρίσει στην καριέρα του, με τα οποία μείωσε και τη διαφορά ο Ολυμπιακός, ισοφαρίζοντας δύο φορές την ΤΣΣΚΑ. Μίλησε και πάλι στο κρίσιμο σημείο 2' πριν τη λήξη με το μοναδικό τρίποντο που ευστόχησε, αλλά έμελλε να είναι και το καθοριστικότερο, καθώς ήταν αυτό με το οποίο ο Ολυμπιακός προσπέρασε για 1η φορά την ΤΣΣΚΑ στο παιχνίδι (73-74).

Αν κρατούσε λίγο λιγότερο την μπάλα ντριμπλάροντας (κυρίως στο 1ο ημίχρονο) και έβαζε και μερικά τρίποντα παραπάνω, θα μιλούσαμε για το απόλυτο ματς.

#10 Δημήτρης Αγραβάνης - Βαθμός: 9
Μεγάλη εμφάνιση από τον Αγραβάνη. Έκανε αυτό που μπορούσε. "Σκυλί" στην άμυνα, καθάρισε τα ριμπάουντ (7), δε άφησε να φανεί η απουσία του Πρίντεζη στη θέση 4, όταν ο αρχηγός φορτώθηκε με 4 φάουλ. Επιθετικά σκόραρε και δύο τρίποντα, το ένα μάλιστα buzzer beater στο τέλος της 2ης περιόδου, τρίποντο ψυχολογίας, με το οποίο οι ερυθρόλευκοι μάζεψαν τη διαφορά από το +10 στο +7 (40-33). 

#11 Νίκολα Μιλουτίνοφ - Βαθμός: 8
Ο πιο ώριμος από τους σέντερ του Ολυμπιακού. Πολύ καλός όσο αγωνίστηκε, έδωσε πραγματικές μάχες στη ρακέτα, ήταν το στήριγμα στο ζωγραφιστό της ομάδας, αφού ήταν ο μόνος σέντερ που έπαιξε με πλάτη και απείλησε από τη θέση αυτή, φορτώνοντας με φάουλ τους αντιπάλους του.

#15 Γιώργος Πρίντεζης - Βαθμός: 9
Ο αθόρυβος ηγέτης του Ολυμπιακού. Χωρίς να το καταλάβεις, ρίχνεις μια ματιά ανύποπτος στα στατιστικά και έχει ήδη διψήφιο αριθμό πόντων. Αν και αρκετά άστοχος στα δίποντα, έπαιξε ποστ επιθέσεις, κέρδισε φάουλ, έβαλε τις βολές (7/8), μάζεψε ριμπάουντ. Όπως πάντα... ουσιαστικός.

#16 Κώστας Παπανικολάου - Βαθμός: 9,5
"Φόρεσε την εμφάνιση" του απόντα Λοτζέσκι και κατέβηκε στο ματς. Ενώ όλοι ήταν διστακτικοί στην αρχή, ήταν αυτός που όταν έπαιρνε την μπάλα πυροβολούσε. Είχε 4/7 τρίποντα και όταν έφτανε η μπάλα στα χέρια του, σου ενέπνεε σιγουριά. Μάζεψε 9 ριμπάουντ και ήταν συγκλονιστικός και στην ατομική άμυνα.

#17 Βαγγέλης Μάντζαρης - Βαθμός: 9,5
Αυτός "έβαλε τα παπούτσια" του Λοτζέκσι. Αν και έχασε τα δύο πρώτα τρίποντα που πήρε, μετά είχε την ψυχολογία και το σθένος και συνέχισε να εκτελεί έχοντας 4 σερί τρίποντα (4/9 συνολικά). Απίστευτος εργάτης, διέπρεψε σε όλους τους τομείς. Κατέβασε την μπάλα, οργάνωσε, σούταρε, μάρκαρε, πήρε ριμπάουντ. Πολύ ουσιαστικός.

Coach Γιάννης Σφαιρόπουλος - Βαθμός 10
Πολύ μεθοδικό και καλά σχεδιασμένο το παιχνίδι της ομάδας του. Πόσταρε με κάθε παίκτη του όλα τα μις ματς (και όχι μόνο), δημιουργώντας καλές επιθετικές επιλογές και ελεύθερα σουτ. Σωστή διαχείριση του χρόνου στο rotation, έβγαλε τους ηγέτες της ομάδας μπροστά, οπότε πως να μην ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Σωστές αλλαγές την ώρα που έπρεπε, είχε το καθαρό μυαλό να διακρίνει τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού και πότε να κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές. "Φώναζα" στην παρέα μου που βλέπαμε μαζί το ματς, ότι πρέπει να βάλει μαζί Σπανούλη και Γκριν για καλύτερες επιθέσεις και όχι τον ένα ως αλλαγή του άλλου. Το έκανε στα τελευταία 6 λεπτά και βγήκε. Μπράβο στον coach, πολλά μπράβο στους παίκτες! 

Ας ευχηθούμε το καλύτερο για τον τελικό της Κυριακής με τη Φενερμπαχτσέ! 

DEVOTION!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Devotion