Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Ελλάδα - Ισπανία 2-0

Με νίκες καθάρισαν και οι δύο εκπρόσωποί μας στην 9η αγωνιστική του Τοp-16. Ο Παναθηναϊκός με πολύ καλό μπάσκετ κατατρόπωσε εύκολα τη Μάλαγα και πήρε το διπλό με 58-76 χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός έπαιξε γρήγορο και δυναμικό μπάσκετ (όπως συνήθως κάνει στο ΣΕΦ) κατατρόπωσε τη Λαμποράλ που είχε μπαταρία μόλις για ένα δεκάλεπτο. Το τελικό 82-68 ήρθε άνετα για τους ερυθρόλευκους που είχαν τους περισσότερους παίκτες τους σε καλή βραδιά. 

ΜΑΛΑΓΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Οι ποιοτικές προσθήκες στην περιφέρεια έδωσαν ενέργεια στην ομάδα. Οι Καλάθης και Διαμαντίδης αποφορτίστηκαν και μπορούν πλέον να δώσουν πιο ποιοτικά λεπτά στο παιχνίδι της ομάδας. Η περιφερειακή άμυνα έχει δυναμώσει και αυτό δίνει ενέργεια και στην επίθεση, με τους πράσινους να κλέβουν μπάλες και τρέχουν στον αιφνιδιασμό, παίζοντας γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός δείχνει πιο φρέσκος από ποτέ. Μάλιστα είχε και την πολυτέλεια να ξεκουράσει τον Φελντέιν που χρειαζόταν ένα "ρεπό" για να ξεπεράσει το μικροτραυματισμό του.
Elliot Williams... Αυτός και αν δίνει ενέργεια στην ομάδα. Το πρόσωπο των ημερών στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Πολύ γρήγορος και ποιοτικός παίκτης στην επίθεση, φαντάζει ασταμάτητος και δείχνει να έχει προσαρμοστεί πολύ στο παιχνίδι της ομάδας λες και παίζει από τη regular season. Και ο Haynes με τη σειρά του έχει βοηθήσει πιο αθόρυβα βέβαια, με καλή δουλειά στην άμυνα.

Οι πράσινοι μετρούν σερί νικών βρίσκονται τρίτοι με σκορ 6-3 και το επόμενο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι μπορεί και να αποδειχθεί καθοριστικό για τη θέση τους στην τελική κατάταξη του ομίλου.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΠΟΣ - ΛΑΜΠΟΡΑΛ
Ο Ολυμπιακός έπαιξε σαν Ολυμπιακός, όπως μας έχει συνηθίσει. Έβγαλε ενέργεια, είχε τρεξίματα σκοράροντας πολλούς αιφνιδιασμούς. Έσπασε την άμυνα της Λαμποράλ με μεγάλη ευκολία. Χαρακτηριστικό οι μόλις 9 ασίστ των ερυθρόλευκων σε ένα ματς που σκόραραν 82 πόντους. 
Οι περισσότεροι παίκτες πήγαν καλά.

Ο Σπανούλης μας θύμισε ότι μπορέι ακόμα να κάνει drives (κακή αντιτώπιση του πικ εν ρολ από τους Βάσκους). Ο Όντομ αρχίζει να βοηθάει όσο πρέπει. Ο Στρόμπερι έχει προσαρμοστεί πλήρως. Ο Μιλουτίνοφ το έχουμε ξαναπεί ξέρει πολύ μπάσκετ, είναι άπειρος, αλλά δείχνει να μαθαίνει και να προσαρμόζεται στα υψηλά στάνταρντς που απαιτεί η ομάδα.
Ο Παπαπέτρου έκανε πολύ καλό ματς. Ο Παπανικολάου αρχίζει και αυτός να προσαρμόζεται. Οι Χάκετ και Πρίντεζης είναι βαρόμετρα για το παιχνίδι της ομάδας. 

Πλην Αγραβάνη, αγωνίστηκαν όλοι. Ο Σφαιρόπουλος μοίρασε το χρόνο στους παίκτες χωρίς να χαλάσει η χημεία της ομάδας. Αγωνίστηκε και ο Γουόρικ που έδειξε καλά στοιχεία, αλλά σίγουρα για να τον κρίνουμε θέλει χρόνο.
Ο Ολυμπιακός έχει πλέον σκορ 4-5 και ταξιδεύει στην Μπάμπεργκ για ένα ματς που σε μεγάλο ποσοστό θα καθορίζει το μέλλον του στη διοργάνωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Devotion