Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ρουά ματ!

Σε ένα ματς που δεν ενδείκνυται για καρδιακούς, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει την Μπαρτσελόνα με 73-71 με τον αγώνα να είναι αμφίρροπος μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι Καταλανοί εμφανώς πιο διαβασμένοι και προετοιμασμένοι από την Παρασκευή, χτύπησαν το ματς, έκλεισαν καλά τους ερυθρόλευκους από τους οποίους ξεχώρισαν κυρίως οι Πρίντεζης (σταθερή αξία) και Σπανούλης (με τα μεγάλα σουτ που πέτυχε, αλλά και τη δημιουργία).
 Οι ερυθρόλευκοι για ακόμα μια φορά έπαιξαν πολύ δυνατή και σκληρή άμυνα, δίνοντας σπάνια την ευκαιρία στη Μπαρτσελόνα να πετύχει εύκολα καλάθια. Τα περισσότερα καλάθια της προήλθαν από ατομικές ενέργειες των παικτών της. Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό οι Καταλανοί ήταν αρκετά άστοχοι στα σουτ τριών πόντων (5/21 - 24%).

Στην επίθεση ο Ολυμπιακός ζορίστηκε αρκετά... Πέρα από το 1ο ημίχρονο που ήταν πιο φρέσκος και είχε περισσότερο καθαρό μυαλό και υπομονή στην επίθεση, στο 2ο ημίχρονο το ματς έγινε πιο σκληρό και αυτό δυσκόλεψε επιθετικά τους ερυθρόλευκους. Όσο κουραζόταν και ο Σπανούλης (οι Ισπανοί αντιμετώπισαν τα σκριν πάνω του με δυναμικό heads-out που πολλές φορές κατέληγε σε double team) υπέπεσε και σε λάθη, έχασε και κάποιος βολές και έδωσε στην Μπαρτσελόνα την ευκαιρία από το +8 του ημιχρόνου, να προσπεράσει με +1 (59-60) στη λήξη του 3ου δεκαλέπτου.

Το 4ο δεκάλεπτο ήταν το δεκάλεπτο των βολών, καθώς οι περισσότεροι πόντοι (ιδίως για την Μπαρτσελόνα) προήλθαν από βολές, χάρη και στα φάουλ σκοπιμότητας. Ο Σπανούλης έχασε 2 κρίσιμες στο 70-66 και στο καπάκι ο Ντάνστον δίνει ένα κακό goal-foul στον Ναβάρο που μειώνει σε 70-69. Ευτυχώς στο σημείο αυτό τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ δεν στοίχισαν για τους Πειραιώτεςμ καθώς οι Καταλανοί ήταν άστοχοι από τα 6,75 μ. 

Ακολουθούν 2 εύστοχες βολές του Σπανούλη για το 72-69 στα 12". Εκεί ο Σφαιρόπουλος (σωστά) αποφασίζει να γίνει φάουλ για να δώσει βολές στην Μπαρτσελόνα αντί για τρίποντο, απλά έχω την αίσθηση ότι ο Παπαπέτρου το κάνει λίγο νωρίς, καθώς κόβει το Ναβάρο στα 8.3" ακριβώς στο κέντρο του γηπέδου. 2/2 για τον Ισπανό και 72-71. 

Επαναφορά από το κέντρο για τον Ολυμπιακό μετά το time-out και ενώ είναι σίγουρο ότι θα πάνε οι Ισπανοί σε γρήγορο φάουλ, ο Σφαιρόπουλος επιλέγει να συνεχίσει με το ίδιο σχήμα και να μη βάλει τον πιο εύστοχο παίκτη του Ολυμπιακού στις βολές (σσ. Σλούκα). Η Μπαρτσελόνα κλείναι πολύ καλά τα γκαρντ των ερυθρόλευκων και η μπάλα φτάνει στο Πρίντεζη, ο οποίος παίρνει το φάουλ και ευστοχεί μόνο στην 1η βολή (και αυτή με περιπέτεια!). Χωρίς time out με 6.4" στο χρονόμετρο, ο Αμπρίνες παίρνει την μπάλα και πηγαίνει πλάγια αριστερά να σουτάρει για τρεις (με ανάποδο χέρι όντας δεξιόχειρας) και αστοχεί! Ο Ολυμπιακός καταφέρνει και παίρνει σπουδαία νίκη, κάνει το 2-1 και μέσα από αυτό το ματς πρέπει να δει τα λάθη του και να βελτιωθεί περισσότερο στο επόμενο, καθώς κερδίζοντας την Πέμπτη, εξασφαλίζει το εισιτήριο για το Final 4 της Μαδρίτης! 
Απαιτείται βελτίωση και από τους υπόλοιπους παίκτες που σχετικά υστέρησαν σήμερα. Ο Λοτζέσκι δεν έβαλε τα σουτ, ο Λαφαγιέτ πρέπει να ανέβει και αυτός στα κρίσιμα ματς, Ο Ντάρντεν κινείται όλη τη σεζόν σε μέτρια επίπεδα. Ένας από αυτούς να τραβήξει περισσότερο (μαζί και ο Σλούκας) αμέσως η ομάδα ανεβαίνει.

Από το επίσημο site της Euroleague στην Ελλάδα:
Η άμυνα του Ολυμπιακού "έπνιξε" την Μπαρτσελόνα! Οι Καταλανοί σκόραραν για πρώτη φορά στην τέταρτη περίοδο στο 36'32" με 1/2 βολές του Τόμιτς κόντρα στους Πειραιώτες που επικράτησαν με 73-71 και πλέον θέλουν άλλη μια νίκη για να βγάλουν εισιτήρια για Μαδρίτη!
Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο πήγε να κάνει τη ζημιά στα τελευταία δευτερόλεπτα όμως ο Ολυμπιακός άντεξε στην πίεση και πλέον βρίσκεται μια νίκη μακριά από το Final Four! Nέα σπουδαία εμφάνιση από τον Γιώργο Πρίντεζη, που τελείωσε το ματς με 19 πόντους.
Παράλληλα ο Χάντερ ήταν ο καθοριστικός παίκτης για τον Ολυμπιακό. Κυριάρχησε στα στεφάνια στην αρχή της 4ης περιόδου όταν οι Πειραιώτες πήραν το σημαντικό προβάδισμα. Επόμενος αγώνας το βράδυ της Πέμπτης (23/04, 22.00) στο ΣΕΦ, εκεί όπου οι Πειραιώτες θέλουν να τελειώσουν τη δουλειά μπροστά στον κόσμο τους που θα γεμίσει το φαληρικό στάδιο!
Ο αγώνας
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα  με τους  Μάντζαρη, Σπανούλη, Ντάρντεν, Πρίντεζη και Ντάνστον ενώ οι Καταλανοί προηγήθηκαν 2-5 με τον Τόμιτς. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας κι έβρισκε τον ελεύθερο παίκτη σκοράροντας με το περιφερειακό σουτ, με τον Σατοράνσκι να διαμορφώνει το 4-8. Οι Πειραιώτες απάντησαν άμεσα, αφού έβγαλαν καλές άμυνες, πήραν τα ριμπάουντ και ισοφάρισαν σε 8-8 με τον Πρίντεζη. Ο Ολυμπιακός πέρασε την μπάλα στη ρακέτα με τον Ντάνστον ενώ ο Σπανούλης έδωσε ασίστ στον Λοτζέσκι για το 15-10 στον αιφνιδιασμό. Μάλιστα ο αρχηγός διατήρησε τους "ερυθρόλευκους" στο +5 (23-18) ενώ ο Λοτζέσκι ευστόχησε πίσω από τα 6μ.75 για το 26-21 στα 26" για τη λήξη της πρώτης περιόδου, μέσα σε αποθέωση!
Με Πέτγουεϊ στο +8
Ο Σφαιρόπουλος συνέχισε στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους Λαφαγιέτ, Σλούκα, Λοζέσκι, Πρίντεζη και Χάντερ, με τους δύο ψηλούς του να "διαμορφώνουν" το 33-27 στο 14'. Οι γηπεδούχοι είχαν εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και έβρισκαν τον ελεύθερο παίκτη ενώ ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση. Παρ' όλα αυτά οι Καταλανοί ευστόχησαν σε δυο δύσκολα σουτ, ισοφαρίζοντας σε 36-36. Οι Πειραιώτες μάζευαν τα ριμπάουντ, έβγαζαν άμυνες και ήταν αρκετά εύστοχοι από τη περιφέρεια, συνεχίζοντας να βρίσκουν ελεύθερα σουτ, με τον Πέτγουεϊ να μετρά 2/2 πίσω από τα 6μ.75, φέρνοντας την ομάδα του στο +8, με το 44-36 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Η αντίδραση της Μπαρτσελόνα
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Καταλανοί βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, εκμεταλλεύτηκαν το επιθετικό μπλακ άουτ του Ολυμπιακού και "έτρεξαν" επιμέρους σκορ 10-2, μειώνοντας σε 48-46 (24'02") με τον Όλεσον. Εν συνεχεία ο Σπανούλης έβαλε ένα... απίθανο τρίποντο μπροστά στον Όλεσον, κάνοντας το 53-48 από μακριά ενώ ο Μάντζαρης σκόραρε κι αυτός πίσω από τα 6μ.75, για το +7 (57-50) στα 3'28" για τη λήξη της τρίτης περιόδου όμως η Μπαρτσελόνα δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να ξεφύγει στο σκορ. Αντίθετα, έκανε σερί 8-0 και προηγήθηκε 57-60 με 2/2 βολές του Ναβάρο (29'40").
Χωρίς πόντο για 6'50"!
Τι ακολούθησε; Ο Ολυμπιακός έκανε σερί 9-0, προηγήθηκε 64-60 με τρίποντο του Πρίντεζη ενώ ο Οθέλο Χάντερ με alley-oop κάρφωμα έπειτα από ασίστ του Μάντζαρη έκανε το 66-60 μέσα σε πανδαιμόνιο (33')! Λάθη επί λαθών για την Μπαρτσελόνα που είχε 0/9 σουτ στα πρώτα 5' της τελευταίας περιόδου και τον Χουέρτας να στέλνει την μπάλα στην... κερκίδα, σε προσπάθειά του να βγάλει πάσα. Ο Τόμιτς πέτυχε τον πρώτο πόντο της Μπαρτσελόνα έπειτα από 6'50" με 1/2 βολές, μειώνοντας σε 66-61.
Άντεξε στην πίεση και... 2-1
Οι "μπλαουγκράνα" δεν ήταν διατεθειμένοι να παραδοθούν εύκολα. Μείωσαν σε 70-66 (38'35") με 2/2 βολές του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος στη συνέχεια σκόραρε, κέρδισε φάουλ από τον Ντάνστον και έκανε το 70-69 με γκολ-φάουλ! Ο Όλεσον αστόχησε σε προσπάθεια για τρεις όμως η Μπαρτσελόνα είχε ξανά την κατοχή στα 21.5" για τη λήξη αφού η μπάλα βγήκε εκτός παρκέ από τα χέρια του Λοτζέσκι. Ο Όλεσον πήρε την ευθύνη όμως αστόχησε ολομόναχος για τρεις κι εν συνεχεία ο Σατοράνσκι χρεώθηκε με φάουλ στον Σπανούλη.
Στα 12.4" για τη λήξη ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε το 72-69 ενώ ο Ναβάρο κέρδισε φάουλ από τον Παπαπέτρου . 2/2 βολές από τον Καταλανό και 72-71 στα 8.3". Ο Σατοράνσκι έκανε γρήγορο φάουλ στον Πρίντεζη και ο Πριντ έκανε το 73-71. Στην τελευταία επίθεση της Μπαρτσελόνα ο Αμπρίνες αστόχησε πίσω από τα 6μ.75 και ο Ολυμπιακός έφτασε στη σπουδαία νίκη που τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο Final Four!

Offilical Eurolegae Report

Olympiacos holds off Barcelona to take control of series

In a thrilling showdown Tuesday at Peace and Friendship Stadium that went down to the wire, Olympiacos Piraeus took a 2-1 lead in its best-of-five playoffs series by edging FC Barcelona 73-71. Olympiacos hosts Game 4 on Thursday with the chance to seal its ticket to the 2015 Turkish AirlinesEuroleague Final Four; Barcelona needs to win Game 4 to take the series back to Palau Blaugrana. Georgios Printezis paced the winners with 19 points and Vassilis Spanoulis added 15 and 8 assists for Olympiacos. Juan Carlos Navarro led Barcelona with 14 points. Tomas Satoransky added 12, while Justin Doellman and Maciej Lampe each had 10 for the guests. Barcelona had a strong start, but a three-point play by Bryant Dunston gave Olympiacos its first lead, 13-10. Spanoulis and Matt Lojeski allowed Olympiacos to keep a 26-23 margin after 10 minutes. Alex Abrines shined with back-to-back baskets to tie the game at 36-36. Spanoulis and Brent Petway fueled a 10-0 run that gave Olympiacos a double-digit lead, 46-36, right after the break. Barcelona found a go-to guy in Lampe, who had 6 points in a 0-10 run that gave the guests a 59-60 edge after three quarters. Barcelona was held scoreless for more than five minutes while Othello Hunter and Printezis boosted their team's lead to 70-62 with less than three minutes remaining. Navarro brought Barcelona within 70-69 and got a chance to win the game, but Abrines missed from downtown at the buzzer.

First quarter: Spanoulis puts Reds ahead

Satoransky got Barcelona going with a three-pointer. Bryant Dunston stepped up with a power basket, but Ante Tomic hit a one-handed floater. A driving layup by Spanoulis kept Olympiacos within 4-5. Satoransky took over with another bomb from downtown before Tremmell Darden nailed a mid-range jumper and Spanoulis fed Georgios Printezis with his trademark one-handed baseline jumper. DeShaun Thomas scored around the basket, but free throws by Vangelis Mantzaris and a layup-plus-foul by Dunston gave the Reds their first lead, 13-10. Lampe banked in a five-meter jumper and erased Matt Lojeski's fast break with another mid-range shot. A layup by Tomic put Barcelona back ahead, 15-16. Mario Hezonja shined with a driving layup that Spanoulis bettered with a step-back triple. Dimitris Agravanis ignited the crowd with a three-point play and Spanoulis hit free throws. Brad Oleson and Lojeski traded three-pointers, but Doellman kept Barcelona within 26-23 after 10 minutes.

Second quarter: Olympiacos bounces back

Tibor Pleiss hit a running shot early in the quarter, as Olympiacos tried a different backcourt with Oliver Lafayette and Kostas Sloukas together on court. Sloukas found Printezis for a backdoor layup and Othello Hunter scored down low to make it a 5-point game. Pleiss hit his trademark jump hook off the glass, which Printezis improved upon with a triple. Navarro came off a screen to answer from downtown. A backdoor layup by Satoransky caused Olympiacos to call timeout at 33-32. The hosts kept struggling to score until Petway stepped up with a three-pointer. Abrines downed a six-meter jumper and followed that with a big basket in penetration to tie the game at 36-36. Spanoulis split foul shots and a driving layup by Sloukas gave Olympiacos a bit of fresh air. Spanoulis made free throws on Tomic's third foul and another triple by Petway boosted the hosts' lead to 44-36 at halftime.

Third quarter: Lampe rescues Barcelona

Both teams struggled to score after the break until Printezis hit a baseline jumper. Doellman stepped up with a catch-and-shoot three-pointer, as the game turned into a physical battle. Lafayette shined with a reverse layup, but Satoransky banked in a close shot and Doellman added a three-point play to keep Barcelona within 48-44. After Oleson hit a six-meter jumper, Dunston and Doellman exchanged free throws. An unbelievable off-balance triple by Spanoulis gave Olympiacos a 53-48 margin. Olympiacos entered the foul penalty, however, forcing Coach Ioannis Sfairopoulos to change his defensive strategy. Navarro made free throws and Dunston split attempts. A three-pointer by Mantzaris gave the Reds a 57-50 margin. Tomic hit 2-of-4 foul shots and Lampe stepped up for Barcelona with 6 quick points, including a put-back basket that gave Barcelona a 57-58 lead. Navarro made free throws and a put-back slam by Printezis kept Olympiacos within 59-60.

Fourth quarter: Down to the last shot!

Hunter hustled to get an offensive board and scored down low early in the quarter, as Barcelona committed 3 team fouls in two minutes. Printezis buried a big three-pointer to boost the hosts' lead to 4. Mantzaris found Hunter for a huge alley-oop slam that ignited the Olympiacos faithful at 66-60. Barcelona had been scoreless for seven minutes before a free throw by Tomic made it 66-61 with over three minutes remaining. Printezis made free throws and soon added an alley-oop slam that seemed to seal the outcome. Satoransky and Navarro made free throws to get Barcelona within 4. Spanoulis missed free throws and a layup-plus-foul by Navarro made it 70-69. Oleson missed twice from downtown and free throws by Spanoulis gave Olympiacos a 72-69 margin. The Reds fouled Navarro with 8.3 seconds left and he hit both attempts. Printezis split attempts, but Abrines missed from downtown at the buzzer.
Georgios Printezis - Olympiacos Piraeus - EB14
Tuesday, April 21, 2015
Euroleague.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Devotion