Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Παράσταση για ένα ρόλο

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το ματς ο Παναθηναϊκός, κερδίζοντας άνετα τη Ζαλγκίρις με 77-58 στο ΟΑΚΑ, κάνοντας το 2-1 στο Top-16. Μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς και πήρε σημαντική διαφορά από τα πρώτα λεπτά. Στη 2η περίοδο πάλεψε η Ζαλγκίρις να το γυρίσει και μείωσε τη διαφορά, αλλά η αποφασιστικότητα με την οποία μπήκε στο 2ο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους Λιθουανούς.
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα και στα 40' και βγάζοντας πολλή ενέργεια στο παρκέ έπαιξε πολύ ωραίο και θεαματικό μπάσκετ. Η εξαιρετική άμυνα που έπαιξε η ομάδα του Ιβάνοβιτς (κυρίως στο Β μέρος που δέχτηκε μόλις 25 π.) μπλόκαρε τη Ζαλγκίρις και έθεσε τα ατού της εκτός κλίματος αγώνα. Άφησε τον Άντερσον στους 5 π. (2/10 διπ. - 0/3 τριπ.) και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε από τους υπόλοιπους. 

Πλουραλισμός στην επίθεση, 8 παίκτες σκόραραν εκ των οποίων οι 6 με διψήφιο αριθμό πόντων. Οι πράσινοι έβαλαν την μπάλα στη ρακέτα και πήγαν σε ορθολογικές επιθέσεις (20/40 διπ.) με μετριασμένες και αποτελεσματικές προσπάθειες 3π. (8/18 - 44%). 

Πολύ καλός στην επιστροφή του ο Παππάς (14 π.), αν και κούρασε αρκετά τη μπάλα στο 2ο ημίχρονο. Εκρηκτικός ο Γκιστ με 13 π. και εντυπωσιακά καρφώματα (ψάξτε να δείτε το μοναδικό alley-oop κάρφωμα στο 4ο δεκάλεπτο από ασίστ του Διαμαντίδη). Ο Νέλσον δε συνέχισε την επιθετικά καυτή βραδιά που είχε στη Βαρκελώνη (0/4 διπ.- 3 ρ. - 3 ασ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Devotion