Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Τι είδαμε στο τουρνουά της Γαλλίας

Η εθνική μας ομάδα τελείωσε την πρώτη τριάδα φιλικών στο τουρνουά της Γαλλίας. Από αγώνα σε αγώνα η βελτίωση ήταν φανερή. Οι παίκτες συνδυάζονταν καλύτερα παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ, με υψηλά επίπεδα αλτρουισμού. Καθένας δείχνει να βρίσκει το ρόλο του και όλοι μαζί, σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, θέτουν ψηλά τον πήχη. 

Αν σκεφτεί κανείς οτι στη μηχανή αυτή θα προστεθούν και οι Καλάθης - Πρίντεζης, οι προσδοκίες είναι μεγάλες, αλλά το μυαλό προσγειωμένο και προσηλωμένο στη σκληρή δουλειά. 

Εδώ μπαίνει και ο ρόλος του προπονητή. Ο κ. Κατσικάρης φαίνεται γνώστης της πορτοκαλί μπάλας, έχει αποδείξει την αξία του και φυσικά, γνώστης της κατάστασης και της δυσαρέσκειας για τις εμφανίσεις των τελευταίων ετών στην Εθνική. Έτσι έγινε και η ανάλογη επιλογή παικτών που θα επαναφέρουν την Ελλάδα στην ελίτ. Ίσως οχι άμεσα, αλλά σίγουρα θα μπουν τα θεμέλια για το μέλλον.

Την εμπειρία των Μπουρούση, Ζήση, Καϊμακόγλου, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σλούκα, Μάντζαρη, πλαισιώνουν πλέον το καλό σουτ του Βασιλειαδη, η ταχύτητα και η φρεσκάδα του Αντετοκούνμπο, η σπιρτάδα του Αθηναίου, η μαχητικότητα του Γιάνκοβιτς και η οργάνωση του Καλάθη. 

Ερωτηματικά, ο Βουγιούκας που δείχνει εκτός ρυθμού και θέλει πολύ δουλειά ακόμη, καθώς και ο Μπόγρης που φαίνεται λίγος μπροστά στο σύνολο. Ο Γλυνιαδάκης το παιδί είναι μαχητής και μπήκε εσπευσμένα στη θέση του Κουφού, καθώς δύο πεντάρια ίσως ειναι λίγα. Η τελική επιλογή της 12άδας θα ειναι δύσκολη για τον κόουτς.

Επόμενα φιλικά για την Εθνική το Σ/Κ 16-17/8 στο Κάουνας. Αναμένουμε με ανυπομονησία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Devotion