Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Με ψυχή...

[από το επίσημο site της Euroleague στην Ελλάδα]
Κόντρα στην εφτάψυχη ΤΣΣΚΑ, ο Παναθηναϊκός έδειξε για μία ακόμα φορά τρομερά ψυχικά αποθέματα κι έφτασε στη νίκη με σκορ 73-72 στο 4ο παιχνίδι, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 2-2!
Ο Σόνι Ουίμς πάτησε τη γραμμή στο 1,1" για το τέλος του αγώνα κι ενώ ο ίδιος είχε βάλει ξανά την ΤΣΣΚΑ στο παιχνίδι. Έτσι, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την δεύτερη νίκη του στη σειρά και την Παρασκευή (25/4, 19.00) θα δώσει τα ρέστα του για την πρόκριση στο Final-4 του Μιλάνου.
Στα 2,9'' για το τέλος του κανονικού αγώνα ο Ούκιτς με 1/2 βολές έγραψε το 64-62, και στο 0,1'' για το τέλος ο Φριντζόν ισοφάρισε σε 64-64, ολοκληρώνοντας ένα επιμέρους 10-1 των Ρώσων που επέστρεψαν από το 63-54.
Ο άφαντος μέχρι το 37' Ουίμς, έβαλε... φωτιά στο ματς και ο Παναθηναϊκός δείχνοντας σημάδια αυτοχειρίας, λίγο έλειψε να χάσει το ματς. Τελικά, το σουτ του Φριντζόν ήταν για δύο όπως έδειξε το instant replay και το ματς πήγε στην παράταση.
Εκεί, ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φωτιά μέχρι να αναλάβουν δράση οι Φώτσης και Διαμαντίδης και να γράψουν το 73-71 υπέρ των "πράσινων". Ο Σόνι Ουίμς στα 4,7'' έγραψε το 73-72 με 1/2 βολές, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Διαμαντίδη στα 2'' και ο Ουίμς πάτησε την γραμμή στο 1,1''!
Έτσι, έμεινε το 73-72 και οι "πράσινοι" θα έχουν μία ακόμα ευκαιρία για πρόκριση την Παρασκευή στην Μόσχα. Εξαιρετικό παιχνίδι από τους Λάσμε και Μαυροκεφαλίδη οι οποίοι ήταν οι κολώνες του Παναθηναϊκού σε ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι.
Ο αγώνας
Με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Φώτση και Λάσμε ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Μεσίνα έβαλε στο παρκέ τους Τζάκσον, Ουίμς, Βορόντσεβιτς, Καούν, Κριάπα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά και προηγήθηκαν με 10-4, χάρη στα 3/4 δίποντα, την καλή τους άμυνα και το πρώτο εύστοχο τρίποντο στον αγώνα από τον Ματσιούλις. 
Ο Λιθουανός είχε ξεκινήσει πολύ καλά στο παιχνίδι και με 9 πόντους στο πρώτο 6λεπτο, βοήθησε σημαντικά τους "πράσινους" να χτίσουν διαφορά. Ξεκινώντας από την καλή τους άμυνα, οι "πράσινοι" κατάφεραν να χτυπήσουν και στον αιφνιδιασμό με το Λάσμε να γράφει το 17-8 στο 7' και τον Μεσίνα να καλεί τάιμ άουτ. Σταδιακά, οι Ρώσοι μείωσαν με 6 διαδοχικούς πόντους του Φριντζόν και το τέλος του α' δεκαλέπτου τους βρήκε στο -5 (21-16). Έχασε τη συγκέντρωση του σε δύο άμυνες ο Παναθηναϊκός και το εκμεταλλεύτηκε η ΤΣΣΚΑ η οποία είχε ήδη 4 λάθη (έναντι 2).
Ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ να επιστρέφει
Το σερί της ΤΣΣΚΑ είχε συνέχεια και στο β' δεκάλεπτο. Φτάνοντας το 8-0 κατάφερε να ισοφαρίσει σε 21-21 στο 12' με εύστοχο τρίποντο του Τζάκσον. Το μοναδικό ευχάριστο νέο για τον Παναθηναϊκό ήταν το 2ο φάουλ του Χάινς ο οποίος και πέρασε στον πάγκο στη συνέχεια. Το 2ο φάουλ του Ράιτ, έφερε τον Διαμαντίδη ξανά στο παρκέ (14') με το σκορ στο 26-27 κι έβαλε τους δύο πρώτους πόντους του στο παιχνίδι δύο λεπτά αργότερα (30-29).
Η ΤΣΣΚΑ έβρισκε στόχο πλέον από τα 6.75μ. και με τα εύστοχα σουτ των Πάργκο και Μίτσοφ, ξέφυγε με 35-32, ενώ στο 18' ο Καούν έγραψε το 32-38, κερδίζοντας και το 3ο φάουλ του Ματσιούλις ο οποίος έγινε αλλαγή. Οι Ρώσοι κυριαρχούσαν στις δύο ρακέτες ενώ ο Πάργκο έδινε πολύ σημαντικές λύσεις, με αποτέλεσμα να φύγουν για τα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα (37-38). Τα 3/12 τρίποντα και οι δύο μόλις ασίστ ήταν τα δύο στοιχεία που επηρέασαν την απόδοση του Παναθηναϊκού στο β' δεκάλεπτο.
Καλή άμυνα και ξέσπασμα
Με το καλημέρα στο γ' δεκάλεπτο, η ΤΣΣΚΑ έτρεξε ένα σερί 5-0 και ξέφυγε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με 6 πόντους διαφορά (37-43), δίνοντας άγρια ομορφιά στο παιχνίδι. Ωστόσο, η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση και με σερί 9-0 κατάφερε να πάρει ξανά το προβάδισμα και να αφυπνίσει τον κόσμο στο ΟΑΚΑ, κάνοντας το ξέσπασμα που χρειαζόταν.
Οι "πράσινοι" με τον Γκιστ στο καλάθι προσπάθησαν να είναι πιο γρήγοροι σε σχέση με το βαρύ σχήμα της ΤΣΣΚΑ που είχε μέσα Καούν και Κρστιτς. Το τρίποντο του Ματσιούλις στο 27' έδωσε αέρα 4 πόντων στον Παναθηναϊκό και ο Ράιτ που είχε κάνει πια το 3ο του φάουλ, αστόχησε στο σουτ της απελπισίας στα 0,6'' για το τέλος του δεκαλέπτου. Εκπληκτική άμυνα από τους γηπεδούχους που υποχρέωσαν την ΤΣΣΚΑ να πετύχει μόλις 10 πόντους στο γ' δεκάλεπτο.
Φοβερός Μαυροκεφαλίδης, αλλά παράταση!
Το παιχνίδι εξακολουθούσε να είναι ντέρμπι και ο Μίτσοφ στο 31' ισοφάρισε σε 51-51, όμως ο Παναθηναϊκός πιο πολύ... πείσμωσε από αυτό το τρίποντο παρά επηρεάστηκε. Στην άμυνα ζώνης της ΤΣΣΚΑ, η λύση του Παναθηναϊκού άκουγε στο όνομα του Λουκά Μαυροκεφαλίδη ο οποίος με 6 συνεχόμενους έγραψε το 59-51 και υποχρέωσε τον Μεσίνα σε τάιμ άουτ στο 33.30''.
Ο Έλληνας σέντερ έφτασε τους 10 πόντους κάνοντας το σκορ 61-54, ενώ ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Τζέιμς Γκιστ, έφερε τον Παναθηναϊκό στο +9 (63-57). Κι ενώ ο κόσμος παραληρούσε στην εξέδρα, οι Ρώσοι αντέδρασαν για μία ακόμα φορά και με δύο διαδοχικά του άφαντου μέχρι εκείνο το σημείο Ουίμς, μείωσαν σε 63-60 στο 1.39'' για το τέλος του αγώνα. Με όπλο την άμυνα του, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κρατήσει το ματς, καθώς η μπάλα πλέον ζύγιζε 100 κιλά και τα σουτ χάνονταν το ένα μετά το τέλος. Στο τέλος όμως ο Φριντζόν ανάμεσα σε δύο αντιπάλους ισοφάρισε σε 64-64 κι έστειλε το ματς στην παράταση.
Σπουδαίο ντέρμπι και 2-2
Στο έξτρα πεντάλεπτο, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τον Παναθηναϊκό ο οποίος είχε και πάλι σαφές πρόβλημα στην επίθεση, αλλά και εξαιρετική άμυνα. Με όπλο την τελευταία, καθήλωσε την ΤΣΣΚΑ, η οποία όμως βρήκε και πάλι λύση από τον Ουίμς ο οποίος έγραψε το 68-71 στα 47,9'' για το τέλος.
Το μεγάλο σουτ που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός το έβαλε στα 40'' ο Αντώνης Φώτσης ο οποίος ισοφάρισε σε 71-71. Οι δύο βολες του Διαμαντίδη με ένα ολόκληρο γήπεδο να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του, έκαναν το σκορ 73-71 και η ΤΣΣΚΑ κέρδισε βολές από το φάουλ του Γκιστ, μειώνοντας σε 73-72.
Τα δεκάλεπτα: 21-16, 37-38, 51-48, 64-64, 73-72
[πηγή: επίσημο site της Euroleague στην Ελλάδα]


Για τον Παναθηναϊκό: 
#6 Μπράμος: 0 π., 2 ρ., 2 ασ.
#7 Κάρι: 2 π., 1 ρ.
#8 Μπατίστ: 2 π.
#9 Φώτσης: 8 π., 4 ρ., 2 ασ.
#10 Ούκιτς: 3 π., 3 ρ., 4 ασ., 1 κλ.
#11 Λάσμε: 14 π., 5 ρ., 1 ασ., 1 κοψ.
#12 Μαυροκεφαλίδης: 10 π., 2 ρ., 1 ασ.
#13 Διαμαντίδης: 7 π., 4 ρ., 6 ασ., 3 κλ.
#14 Γκιστ: 12 π., 2 ρ.
#15 Παππάς: DNP
#18 Ματσιούλις: 15 π., 5 ρ., 2 ασ., 1 κλ.
#19 Ράϊτ: 0 π., 2 ρ., 1 ασ.

Συνολική στατιστική:
18/33 (54,5%) 2PFG, 7/29 (24,1%) 3PFG, 16/19 (84,2%) FT, 27-7 ρ., 19 ασ., 5 κλ., 1 κοψ., 13 λ.
Οι διακριθέντες
1ος σκόρερ: Ματσιούλις 15 π.
1ος ριμπάουντερ: Ματσιούλις - Λάσμε 5 ρ.
1ος πασέρ: Διαμαντίδης 6 ασ.
1ος κλέφτης: Διαμαντίδης 3 κλ.
Best PIR: Λάσμε - 19

Στα +
- η νίκη πάνω από όλα και το μεγάλο τρίποντο του Φώτση!
- πολύ δυνατή εμφάνιση στο 1ο δεκάλεπτο
- κράτησε την ΤΣΣΚΑ στους 64 (κανονική διάρκεια)
- έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο πολλές φορές και έβγαλε αιφνιδιασμούς
- καλός ο Διαμαντίδης αν και έχασε πολλά σουτ (1/8 τριπ.)
- εμφάνιση Λάσμε - Γκιστ: αυτοί με τον Διαμαντίδη και το Ματσιούλις κρατάνε ζωντανό τον Παναθηναϊκό
- τα 4 επιθετικά ριμπάουντ του Λάσμε
- φυσικά η άνοδος του Μαυροκεφαλίδη (ελέω Αλβέρτη) που κάνει καλή σειρά και για το χρόνο που αγωνίζεται προσφέρει πολύτιμους πόντους (σήμερα αλάνθαστος 4/4 διπ. - 2/2 βολές - 2 ρ. - 1 ασ.) και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ είδαμε να ποστάρει παίκτης με πλάτη μέσα στη ρακέτα

Στα -
- κακός ο Ούκιτς (1/5 διπ. - 1/2 βολές) - σχολιάστηκε αρνητικά η βολή που έβαλε στο τέλος (αντί να τη χάσει) που παραλίγο να στοιχίσει 
- δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τη διαφορά 7-9 π. που είχε ως το 37'
- Ράιτ: είναι ή του ύψους ή του βάθους
- Κάρι & Μπράμος κάνουν κακή σειρά
- άφησαν τον Γουίμς στο 4ο δεκάλεπτο & παράταση που ουσιαστικά έπαιζε μόνος του με προσωπικές ενέργειες

Δείτε τα highlights του αγώνα στο link: Εκτεταμένα Στιγμιότυπα

Play of the night
Ευφυέστατη κίνηση Γκιστ στο 37' που ποστάρει στο high post, και "αδειάζει" αντίπαλο με εξαιρετικό ρολάρισμα και "απογειώνεται" για monster dunk!

Official Euroleague REPORT
Panathinaikos forces Game 5 after OT thriller

Stephane Lasme - Panathinaikos Athens - EB13

Panathinaikos Athens forced a decisive Game 5 in its best-of-five playoffs series with CSKA Moscow with a 73-72 overtime victory on Wednesday night at Olympic Sports Center in Athens. The hosts led by 9 late in the fourth quarter, but Sonny Weems almost single-handedly carried CSKA back and Vitaly Fridzon made a last-second shot with his foot on the three-point line to force overtime. After a big Antonis Fotsis three tied it for the hosts, Dimitris Diamantidis put the Greens up 2 from the line with 8.4 seconds left. CSKA had two last chances to tie it – or take the lead – but Weems split free throws and then stepped out of bounds on an inbounds play to leave the win for Athens. Jonas Maciulis paced the winners with 15 points, Stephane Lasme scored 14, James Gist 12 and Loukas Mavrokefalides 10, while Diamantidis dished 6 assists for the Greens. Vladimir Micov led CSKA with 15 points, Sonny Weems finished with 14 and Sasha Kaun scored 11 in defeat. 

First quarter: Maciulis ignites Greens in strong start 

In a physical opening minutes, Andrey Vorontsevich opened the scoring with free throws for CSKA. Maciulis hit a jumper for the Greens’ first basket. Kaun and Lasme traded emphatic dunks. Miscues on the offensive end for CSKA and a Maciulis layup gave the hosts a 7-4 edge. A red-hot Maciulis buried a three that doubled the Panathinaikos advantage. Kaun scored in the paint to close the gap to 10-6 midway through the quarter. Lasme rejected Micov and Fotsis followed with a three. Kaun and Maciulis remained their respective teams’ go-to men. Lasme extended the difference to 9 with a fast-break slam. Victor Khryapa twisted underneath to become the first player not named Kaun to make a basket for CSKA. Fridzon nailed a triple and finished a fast break with a basket-plus-foul as CSKA clawed its way back to 21-16 through 10 minutes. 

Second quarter: After 7 lead changes, 6 ties teams separated by single point 
Kyle Hines sank a jumper and a minute later Aaron Jackson knocked down a three to tie the game. Gist put the Greens back in front with a three-point play that also send Nenad Krstic to the bench with 2 fouls a minute after Hines committed his second foul. Micov and Weems nudged CSKA ahead 24-25 with free throws. Ramel Curry used a nifty move to for Panathinaikos; Micov countered from the line as the lead switched hands. Gist rose high for a two-handed dunk, but Kaun stood in his way for a remarkable block. Jeremy Pargo sank a jumper at the other end. The lead continued to sway as Diamantidis sank free throws and Micov a three-pointer. Gist tied the game at 32-32 only to see Pargo drain an open three. Pargo threw Kaun an alley-oop, which also drew Maciulis’s third foul. Kaun made the free throw for a 32-38 CSKA lead. Panathinaikos came back on Mavrokefalides free throws and a Gist three-pointer to make it 37-38 at the break.

Third quarter: 9-0 run give Panathinaikos lead 
Vorontsevich connected from deep before Jackson matched CSKA’s biggest lead from the first half, 6 points. Back-to-back threes from Diamantidis and Maciulis tied the game at 43-43. The arena was back in song as Lasme converted a three-point play. Kaun revived the visitors with 2 free throws. CSKA turned to its big lineup with Krstic and Kaun inside and Khryapa at small forward. A Jackson layup put Moscow up 46-47, but Roko Ukic’s first points and a Maciulis triple put the Greens back in charge. Krstic picked up his first point by splitting free throws to make it 51-48. 

Fourth quarter: Weems, Fridzon carry CSKA to overtime
Micov scored a three over Ukic to tie the game. An aggressive foul by Vorontsevich on Gist allowed the Greens to regain control. Gist made the free throws and Mavrokefalides capitalized on the extra possession. The center scored the next two baskets as the lead reached 59-51 and the din reached ear-splitting levels in Athens. After a CSKA timeout, Micov scored a three for his team’s first basket in nearly three minutes. After Mavrokefalides scored inside, a monster two-handed slam by Gist extended the difference to 63-54 and gave the hosts reasons to think about a Game 5. Weems connected from behind the arc twice to bring CSKA back within 3 with 1:40 remaining. After a pair of misses from the Greens, Weems’s long jumper made it a 1-point game with 42.3 seconds to go. Panathinaikos wound the clock down and Mike Bramos missed a three with 11 second left, but Ukic was first to the offensive rebound, Panathinikoas kept the ball alive and CSKA finally fouled Ukic with 2.9 seconds left. He split the free throws and CSKA had one last shot. Fridzon managed to get a shot off with a foot on the three-point line to tie the game at 64-64 with 0.1 seconds left, essentially forcing overtime. 

Overtime: Drama till the final whistle 
Weems split free throws a minute into the extra session. A Lasme score on the offensive glass made it 66-65, but Micov answered quickly. Panathinaikos went cold from outside, but strong defense kept the teams close. Lasme was fouled by Weems with 1:30 left in the session and put the Greens up 1 with free throws. Aaron Jackson did the same for CSKA 8 seconds later. Weems drove the lane to make it 69-71 with 47.9 seconds on the clock. After a timeout, the arena erupted as Fotsis hit a clutch triple. Diamantidis put Panathinaikos in front with a pair of free throws with 8.4 seconds left. CSKA went to Weems, who attacked the basket and drew a foul with 4.7 seconds to go. Weems made the first and missed the second, but Diamantidis dropped the rebound out of bounds with 2.0 seconds remaining. However Weems stepped out of bounds while receiving the inbounds pass and Panathinaikos started to celebrate.
Wednesday, April 23, 2014
Euroleague.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Devotion