Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ζητείται αντίδραση!

Το... "κυνηγητό" είχε άδοξο τέλος για τον Ολυμπιακό καθώς έχασε το κρίσιμο ματς για τη συνέχεια του Top-16 αφού ηττήθηκε στο Σ.Ε.Φ. από την Αρμάνι Μιλάνο στις λεπτομέρειες με 86-88. Αν και ο Σπανούλης ήταν απών προληπτικά λόγω του τραυματισμού του, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία σε τέτοιο επίπεδο. Ευθύνη φέρει σαφώς και ο Μπαρτζώκας για κάποιες επιλογές κατά τη διάρκεια του αγώνα που έκριναν το ματς. Ο Ολυμπιακός πέτυχε και την Αρμάνι σε καλή κατάσταση, που διανύει το τελευταίο διάστημα περίοδο φόρμας, που είχε και τον Λάνγκφορντ σε άριστη κατάσταση και τους αμυντικούς πάνω του να μην μπορούν να τον περιορίσουν (έκανε πάρτι με το Λοτζέσκι). Μαχητής ο Ντάνστον, έβγαλε φοβερές άμυνες στο τελευταίο 5λεπτο που πήγε να το γυρίσει ο Ολυμπιακός (αν και έπαιζε με 4 φάουλ), και τους Πρίντεζη-Περπέρογλου-Σλούκα να παίρνουν την ομάδα πάνω τους. Αξιοσημείωτο το ντεμπούτο (για φέτος) του Σερμαντίνι που προσέφερε σημαντική βοήθεια και ανάσες στον Ντάνστον.

Η εξέλιξη
Τρελό ξεκίνημα στο ματς για τους ερυθρόλευκους με 10-0 σερί, οι οποίοι έπαιξαν καλό μπάσκετ επιθετικά στην 1η περίοδο με 29 πόντους. Οι Ιταλοί μάζεψαν στο τέλος τη διαφορά από 29-17 σε 29 -23 με 3 πόντους δώρο του Κόλινς από κακή επαναφορά στην τελευταία επίθεση που έδωσε πέρα από το σκορ και ψυχολογία στους φιλοξενούμενους. 

Ο Κόλινς συνέχισε και στο 2ο δεκάλεπτο για πολύ λίγο και δεν ήταν καλός καθώς η ομάδα έχασε έδαφος όντας στο παρκέ. Μόλις έγινε αλλαγή αποδοκιμάστηκε με γιουχαρίσματα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, με τον Περπέρογλου χαρακτηριστικά να του χαϊδεύει το κεφάλι και να κάνει νόημα στους φιλάθλους να καθησυχάσουν.

Από εκεί και πέρα το ματς πήγαινε πόντο - πόντο με τους ερυθρόλευκους να κυνηγούν στο σκορ συνεχώς. Η Αρμάνι έπαιζε πολύ με Λάνγκφορντ (έπαιξε 34') που κακά τα ψέματα είναι μεγάλος παίκτης και δημιουργεί φάσεις από το πουθενά. Έκανε διυσδύσεις χαλώντας τις ισορροπίες στην άμυνα του Ολυμπιακού και είτε πάσαρε σωστά στους ψηλούς, είτε τελείωνε με drive, πολλές φορές με goal-foul. Να μη μιλήσουμε για τα μεγάλα τρίποντα που σκόραρε και δη αυτό που έβαλε στα 38" και έστειλε τη διαφορά στο +4 για την Αρμάνι. Σκορ ημιχρόνου 47-50 με αμφιλεγόμενο καλάθι του Πρίντεζη που τελικά δε μέτρησε στη λήξη. Από το γήπεδο όπου βρισκόμασταν, φάνηκε να είναι εμπρόθεσμο (δεν έχουμε δει ριπλέι!).

Στο 3ο δεκάλεπτο οι ομάδες συνέχισαν χέρι-χέρι σε ένα πραγματικό ντέρμπι που είναι ευτυχία να το ζεις μέσα στο γήπεδο. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε κάποιες επιλογές του Μπαρτζώκα που ίσως απέβησαν μοιραίες. Άφησε το Σλούκα σχεδόν σε όλο το δεκάλεπτο μέσα και ενώ ήταν καλός, δεν τον ξεκούρασε και τον έβγαλε 5-6 λεπτά πριν τη λήξη. Σε αυτό το διάστημα έμεινε και ο Ντάνστον αρκετή ώρα έξω και σε αυτό το σημείο κρίνω πως είχε να πάρει 3-4 λεπτά ο Σίμονς που έχει παίξει όλη τη σεζόν. Ο Μπαρτζώκας εμπιστεύτηκε ως 2ο σέντερ μετά τον Ντάνστον τον Σερμαντίνι, ο οποίος ήταν πολύ θετικός (σίγουρα επιθετικά καλύτερος από Σίμονς - και Μπέγκιτς), αλλά αμυντικά ο Σίμονς είναι βράχος. Η Αρμάνι είχε 2 σέντερ πιο βαριά κορμιά από τον Γεωργιανό του Ολυμπιακού και του πήραν τα ριμπάουντ, σκοράροντας και μέσα από τη ρακέτα. Σκορ δεκαλέπτου 63-65.

Κάπως έτσι η Αρμάνι πήρε ένα προβάδισμα 10 πόντων (63-73) και εκεί εσπευσμένα επέστρψε ο Ντάνστον. Έπαιξε παλικαρίσιες άμυνες και κράτησε ουσιαστικά μόνος του την άμυνα μέσα στη ρακέτα (είχε και 4 μλποκ). Το come back ήρθε μέσα σε ένα ΣΕΦ κόλαση. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προσπεράσει με 81-80 αλλά εκεί δε στάθηκε πολύ τυχερός... Κρίσιμες φάσεις που στέρησαν τη νίκη: 2/2 χαμένες βολές του Ντάνστον (που ως τότε είχε 7/8) στο 81-82. Και ενώ έφαγε τρίποντο (τραβηγμένο) για το 81-85 με καλή άμυνα του Μάντζαρη πάνω στον Λάνγκφορντ εκεί ο Μπαρτζώκας παίρνει time-out για να σχεδιάσει τι...; 

Κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα το πλάνο της επίθεσης στα 38" που απέμεναν. Εκεί ήθελες έναν παίκτη ηγέτη να πάρει το σουτ ή την προσπάθεια γρήγορα και με την προοπτική ότι πλησίαζες στο καλάθι να βγάλεις τη μία άμυνα που έμενε για να το παλέψεις. Ο Ολυμπιακός πήγε σε επίθεση σχεδόν 20" με κανένα να θέλει να πάρει την ευθύνη. Προσωπικά ο Σλούκας βρέθηκε στην κορυφή του τρίποντου για 1-2" αμαρκάριστος και έπρεπε να το πάρει. Χωρίς να θέλω να συγκρίνω παίκτες, αλλά απλώς σκηνικά, ο Διαμαντίδης στο ματς της προηγούμενης εβδομάδας με την Αρμάνι το πήρε (κι ας αστόχησε) πηγαίνοντας σε γρήγορη επίθεση. Σε άλλα ματς τα έβαλε και πήρε και τη νίκη. Έλλειψε σε αυτό το σημείο ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Ο Σλούκας έπρεπε να το πιστέψει εκείνη τη στιγμή και να το πάρει, όπως το έκανε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ματς, όπως και πήρε τα δύο τελευταία. Αντί σουτ επέλεξε να πασάρει στον Μάντζαρη, διστάζοντας και αυτός να σουτάρει για 3, πήγε σε drive και μπουρδουκλώθηκε... Εκεί κάπου χάθηκε η ευκαιρία. Τελικό σκορ 86-88 με τρελό buzzer beater του Σλούκα από το κέντρο!

Δυστυχώς το ρόστερ έχει γίνει φτωχότερο και ποιοτικά σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια και αυτό φαίνεται στα κρίσιμα ματς. Ζητείται αντίδραση από του Πειραιώτες και μάλιστα άμεσα αν θέλουν να έχουν ελπίδες για πρόκριση στους 8. Ας μη λησμονούμε άλλωστε πως ο Ολυμπιακός έπαιξε τα δύο τελευταία ματς χωρίς τα δύο βασικά του γκαρντ από το σχεδιασμό της σεζόν (Σπανούλη - Λο).


Για τον Ολυμπιακό:

#4 Πέτγουει: 3 π., 1 κλ.
#5 Σερμαντίνι: 9 π., 6 ρ.
#6 Ντάνστον: 11 π., 3 ρ., 1 ασ., 3 κλ., 4 κοψ.
#8 Περπέρογλου: 22 π., 5 ρ., 2 ασ., 2 κλ.
#9 Παπαπέτρου: DNP
#10 Σλούκας: 13 π., 2 ρ., 3 ασ.
#11 Κόλινς: 0 π., 1 ρ.
#12 Σίμονς: DNP
#15 Πρίντεζης: 16 π., 9 ρ.
#17 Μάντζαρης: 5 π., 3 ρ., 5 ασ.
# 19 Κατσίβελης: συμμετοχή 4'
#24 Λοτζέσκι: 7 π., 3 ρ., 2 ασ., 1 κλ.

Συνολική στατιστική:
18/37 (48,6%) 2PFG - 7/15 (46,7%) 3PFG - 29/36 (80,6%) FT
23-9 ρ. - 15 ασ. - 7 κλ. - 12 λ. - 4 κοψ

Διακριθέντες
1ος σκόρερ: Περπέρογλου (22 π.)
1ος ριμπάουντερ: Πρίντεζης (9 ρ.)
1ος πασέρ: Μάντζαρης (5 ασ.)
1ος κλέφτης: Ντάνστον (3 κλ.)
max PIR: Πρίντεζης (26)

Στα +
- ωραίο 1ο δεκάλεπτο
- άμυνες Ντάνστον (και κυρίως στο τέλος)
- ηγέτες Περπέρογλου-Πρίντεζης-Σλούκας-Ντάνστον που οδήγσαν επιθετικά
- ωραία πικ εν ρολ με Σερμαντίνι
- ψυχή για το come back
- έπαιξε μέσα από τη ρακέτα (18/37) και πήρε πολλές βολές (29/36)

Στα -
- κόλλησε επιθετικά: έβαλε 29 πόντους στο 1ο δεκάλεπτο και 57 στα υπόλοιπα τρία
- επιθετικά ο Λοτζέσκι, περιμένεις να φανεί περισσότερο στα κρίσιμα (αν και πήρα προσπάθειες δεν ήταν αποτελεσματικός)
- με άμυνα στους 88 πόντους δύσκολα να χτυπήσεις ένα ματς
- δεν περιόρισε τον Λάνγκφορντ
- άμυνες με αργά πόδια στον Λάνγκφορντ (βλ. Λοτζέσκι που δε σταύρωσε καλή άμυνα πάνω του), έχασε σχεδόν όλες τις μάχες - όφειλε να το βελτιώσει ο Μπαρτζώκας (πχ. με Κατσίβελη)
- κακός ο Κόλινς, έχασε τις άμυνες, έκανε σημαντικό λάθος στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου πουλώντας τη μπάλα και δίνοντας έμμεσο 3ποντο στην Αρμάνι που μάζεψε το σκορ στο 29-23 (από +9 που θα ήταν με τη μπάλα δικά σου)
- έπρεπε να πάρει παραπάνω χρόνο ο Κατσίβελης στο 3ο δεκάλεπτο και να ξεκουράσει λίγο το Σλούκα και στην άμυνα πάνω στα γρήγορα και απειλητικά γκαρντ της Αρμάνι


Δείτε τα highlights του αγώνα στο link:
Buzzer beater Σλούκα από τα 10 μέτρα με καρπό στη λήξη του αγώνα.


Official Euroleague REPORT
Milan holds off Olympiacos, grabs key road win 
Keith Langford - EA7 Emporio Armani - EB13
In a physical battle that went down to the wire, EA7 Emporio Armani Milan registered its first road win of the Top 16 by edging reigning Turkish Airlines Euroleague champion Olympiacos Piraeus 86-88 on Thursday. Milan improved to 6-3, stayed second in Group E and won its second game against Olympiacos, which dropped to 4-5. Keith Langford paced the winners with 20 points and 8 assists. Gani Lawal added 13 wile Curtis Jerrells had 11 for Milan. Stratos Perperoglou led Olympiacos with 22 points. Georgios Printezis scored 16, Kostas Sloukas 13 and Bryant Dunston 11 for the hosts, who were without reigning Euroleague MVP Vassilis Spanoulis. Olympiacos opened the game with a 10-0 run and an outstanding Perperoglou allowed the Reds to get a 29-17 margin late in the first quarter. Milan found its regular go-to guy in Langford, who brought Milan within 29-23 after 10 minutes. He got help from Jerrells and Kristjan Kangur to give Milan its first lead, 40-41. A three-pointer by Jerrells gave the guests as 47-50 edge at halftime. Both teams played with even more intensity after the break, but Jerrells and Langford managed to keep Milan ahead, 63-65, through three quarters. A 0-8 run that Lawal capped with free throws made it a double-digit game, 63-73. Olympiacos rallied and a jumper by Perperoglou gave the Reds an 81-80 lead. A jumper by Daniel Hackett and a critical three-pointer by Langford allowed Milan to cruise to a really important win. 

First quarter: Perperoglou puts the champs ahead 
Dunston got Olympiacos going with a big block on Samardo Samuels and a jump hook. Vangelis Mantzaris shined with a driving layup and free throws by Dunston gave the Reds a 6-0 lead. Milan kept missing shots even around the basket before back-to-back jumpers by Kostas Sloukas and Perperoglou made it a double-digit game, 10-0. The guests missed 7 shots and picked up 2 turnovers before Samuels stepped up with a layup. Perperoglou answered from downtown and improved on Nicolo Melli's corner jumper with 3 free throws for a 16-5 Olympiacos margin. After Samuels made foul shots, Brent Petway buried a three-pointer. A backdoor layup by C.J. Wallace brought Milan within 19-9. Perperoglou and Langford exchanged triples and Wallace got the guests closer, 23-15. Olympiacos kept getting to the free throw line as Printezis, Perperoglou and Giorgi Shermadini hit a pair each. Langford fed Lawal for a slam, nailed a big triple and added a layup-plus-foul to keep Milan within 29-23 after 10 exciting minutes. 

Second quarter: Milan rallies behind an unstoppable Langford
Matt Lojeski nailed a turnaround jumper early in the quarter. Lawal took over with a high-flying alley-oop jam, as Olympiacos started to miss open shots. Meanwhile, a three-point play by Bruno Cerella and a wide open triple by Curtis Jerrells capped a 2-14 run that tied it at 31-31, causing the Reds to call timeout. Shermandini rescued Olympiacos with a dunk, but Langford scored in penetration. A put-back basket by Printezis gave the hosts a 35-33 edge. Jerrells shined with a driving slam, but Shermadini and Printezis restored a 38-35 Olympiacos lead. After David Moss downed a corner triple, Printezis hit free throws. A three-pointer by Kristjan Kangur gave Milan its first lead of the night, 40-41. Dunston stepped up with foul shots, but Daniel Hackett singlehandedly kept the guests ahead, 42-45. Printezis split from the foul line and Lojeski dunked off a steal to tie it at 45-45. Langford kept pushing Milan with a pair of free throws that Perperoglou matched with a jumper. Jerrells nailed a triple that fixed the halftime score at 47-50. 

Third quarter: The intensity, physicality rise 
Sloukas tied the game with a three-point play right after the break. Dunston shined with an acrobatic basket for a 52-50 Olympiacos edge. Milan was held scoreless for more than two minutes until Hackett stepped up with a three-pointer. Samuels shined with a driving layup and traded free throws with Perperoglou to make it 53-56. Perperoglou kept pushing Olympiacos with a driving basket, as Olympiacos tried Sloukas as point guard. Both teams had entered the foul bonus already, as the physical, intense battle continued. Printezis and Samuels traded free throws and a jumper by Sloukas restored a 59-58 Olympiacos edge. The hosts improved their defense late in the quarter and a dunk by Shermadini ignited the crowd at 61-58. Nicolo Melli took over with a slam off a Milan timeout, which Langford followed with a five-meter jumper for a 61-62 edge. Jerrells capped a 0-7 run with a triple. Shermadini made free throws to keep Olympiacos as close as 63-65. 

Fourth quarter: Milan seals it in crunch time
Langford provided a highlight with a driving basket and a put-back slam by Lawal made it a 6-point game. Kangur scored again and free throws by Lawal capped a 2-15 run that gave Milan its first double-digit lead, 63-73, with over 8 minutes left. Printezis struck from downtown and added a layup to get the crowd involved at 68-73. Sloukas and Lawal made free throws, but Perperoglou swished a five-meter jumper to close the gap to 71-75. Lawal sank a long two-pointer and Dunston kept the Reds within 73-77 with four minutes to go. Mantzaris ignited the crowd with a three-pointer that forced Milan to stop the game at 76-77. Moss took over with a critical three-pointer, but Lojeski immediately answered from downtown and a jumper by Perperoglou completed yet another Olympiacos comeback, 81-80, with two minutes left. After Hackett nailed a mid-range jumper, Dunston missed free throws and a three-pointer by Langford sealed the outcome, 81-85, already in the final minute. A great defensive effort allowed Milano to force Olympiacos into a 24-second violation and free throws by Kangur caused Milan to start celebrating a long-awaited road win.
Thursday, March 6, 2014
Euroleague.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Devotion